Aleksandar Katai
Marko Metlaš
Aleksandar Katai

Marko Metlaš

Aleksandar Katai, Foto: Marko Metlaš

Aleksandar Katai je sigurno jedan od najomiljenijih fudbalera Crvene zvezde među navijačima kluba iz Ljutice Bogdana. Za ovaj klub je uvek davao sve od sebe, svojim golovima, atraktivnim driblinzima i asistencijama je i zadužio kapitensku traku Zvezde.

Sada je zaslužio sjajnim partijama u MLS ligi, da ponovo obuče dres reprezentacije Srbije a on je za Sportklub pričao  o svom povratku i šansama „orlova“ da se nađu na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

– Da se ne lažemo, nisam očekivao! Znate i sami da tri godine nisam bio pozvan za reprezentaciju. Naravno, uvek je postojala nada da bih mogao opet da zaigram naš tim, ali…Mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo na EURO. Ekipa je sjajna i to treba da se realizuje. Ova sezona je bila fantastična za mnoge. Pogledajte kako su igrali Jović, Tadić, Kostić, Gaćinović… Svi su bili neverovatni. Na krilima njihovih odličnih sezona trebalo bi izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, rekao je Katai za "Sport klub".

PROČITAJTE JOŠ:

Uroš Đurđević, Leonardo

Marko Metlaš

Trenutno je član Čikaga, a mnogi bi ga rado ponovo videli u crveno-belom dresu. A, šta na sve to kaže povratnik u reprezentaciju Srbije.

- Ne mogu ja da odem na Marakanu i kažem '”, ljudi, vratio sam se!”. Treba da postoji interesovanje Crvene zvezde... Ne želim da obećavam ništa, videćemo kako će karijera dalje teći, ali za mene je povratak uvek jedna od opcija – rekao je Katai.

Njemu ističe ugovor sledeće godine sa Čikagom:

- Idemo korak, po korak. Do kraja godie sam sigurno tu, ali imam u ugovoru mogućnost da izaberem da ostanem još jednu sezonu. U Čikagu mi je stvarno super, pronašao sam se, cela porodica je tu i odlično nam je. Ipak, u fudbalu se nikad ne zna, probudiš se jedno jutro i vidiš sjajnu ponudu ko zna odakle. Kina, neka druga zemlja Azije ili Evropa... Ko zna šta će biti – rekao je Katai i dodao da je zbog Paunovića izabrao taj klub:

- Mogu slobodno reći da sam zbog njega i došao. Da je neki drugi trener bio u pitanju, nisam siguran da bih prihvatio ponudu. Veljko mi je u startu objasnio sve, šta očekuje od mene, gde me vidi, kakvu će mi ulogu dodeliti. Bilo mi je lakše zbog toga. Znao sam da ima poverenje u mene, da neće da me “skloni” tek tako ako odigram nekoliko mečeva lošije.