FK Skenderbeg
Wikipedia
FK Skenderbeg

Wikipedia

FK Skenderbeg, Foto: Wikipedia

* Albanci su namestili dve utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona i dve u grupnoj fazi Lige Evrope

* Žalba Skenderbega predstavljena je u aprilu u Švajcarskoj u relativnoj tajnosti, pošto su istražitelji Uefe dobili pretnje smrću tokom istrage

* Predsednik Skenderbega Arđan Takaj rekao je da je šokiran odlukom CAS

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je suspenziju od 10 godina albanskom klubu Skenderbeg za nameštanje utakmica u domaćem prvenstvu i u Evropi.CAS je odbio žalbu Skenderbega na 10-godišnju suspenziju, najveću koju je izrekla Evropska fudbalska unija (UEFA).

Slučaj Skenderbega završio se posle godinu dana i istrage kojom su obuhvaćeni bivši ministar finansija Albanije i predsednik kluba, a istražitelji UEFA dobili pretnje smrću.

Američke fudbalerke neprikosnovene na FIFA listi, Srbija na 43. mestu
CAS je naveo da je sudsko veće utvrdilo da je Skenderbeg učestvovao u nameštanju utakmica, domaćih i evropskih.

Partizan Skenderbeg

Alo!/Marko Đoković

Partizan Skenderbeg, Foto: Alo!/Marko Đoković

"Suspenzija UEFA od 10 godina i kazna od milion evra su bile proporcionalne i opravdane", navodi se u saopštenju.

Predsednik Skenderbega Arđan Takaj rekao je da je šokiran odlukom CAS.

 

"Neću napustiti Skenderbeg. Nastaviću borbu. Slučaj ćemo predati Federalnom sudu Švajcarske i tamo ćemo dobiti pravdu. Ovaj slučaj prešao je sve granice, a advokati koji su nas predstavljali shvatili su to kao vrlo lično pitanje, pošto su bili iznenađeni nepravednom odlukom", naveo je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Žalba Skenderbega predstavljena je u aprilu u Švajcarskoj u relativnoj tajnosti, pošto su istražitelji Uefe dobili pretnje smrću tokom istrage.

Koristeći dokaze iz šablona klađenja, Uefini istražitelji naveli su da su nameštene dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, jedna protiv Dinama iz Zagreba i jedna protiv Krusejdersa i dve utakmice grupne faze Lige Evropa 2015. godine, protiv Sportinga iz Lisabona i Lokomotive iz Moskve.

BONUS VIDEO:

Bakljada Grobara