Patris Evra
EPA/YURI KOCHETKOV
Patris Evra

EPA/YURI KOCHETKOV

Patris Evra, Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Legendarni defanzivac Mančester Junajteda, Juventusa i reprezentacije Francuske, Patris Evra, koji je karijeru okončao 2018. godine u Vest Hemu, otvorio je dušu u jednom podkastu i prisetio se teškog detinjstva koje je imao. Zbog mnogobrojne porodice i nedostatka novca, bivši kapiten Crvenih đavola otkrio je da je bio primoran čak i da prosi.

- Biću iskren, bilo je to teško detinjstvo, pošto sam imao mnogo braće i sestara. Nije bilo lako živeti na ulici. Bio sam u Parizu, na ulici, ponekad nismo imali novca za hranu. Ne plašim se da kažem da sam prosio ispred prodavnica. Bio sam ispred supermarketa i kada bih video nekog, upitao bih da li bi mogli da mi daju evro. Nekad su mi davali novac, nekad ne. Samo sam hteo da kupim sendvič - rekao je Evra.

Francuz ističe da ga je to samo ojačalo.

- Bilo je teško, ali srećno vreme. Uvek sam bio srećan, ništa ne bih menjao. To me je izgradilo kao čoveka. Neki ljudi, kada uspete, video sam krajnji rezultat, vide superzvezdu, ali zapravno na ulici sam mnogo naučio i to mi je pomoglo da bude jači. Naročito posle Svetskog prvenstva, kada sam bio kapiten, ljudi su me krivili, ali ja sam bio jak, jer znam da sam na ulici imao mnogo teža vremena od toga. Nisam žrtva, nisam tužan. Samo pričam svoju istinitu priču. Želim da motivišem decu da nikada ne odustaju bez obzira na sve. Ako verujete da ćete postati neko, ako verujete u sebe, uspećete. To je to - zaključio je Evra.