Leo Mesi
AP/Photo/JoanMonfort
Leo Mesi

AP/Photo/JoanMonfort

Leo Mesi, Foto: AP/Photo/JoanMonfort

Argentinac u ugovoru ima klauzulu na osnovu koje može da raskine saradnju sa katalonskim gigantom i to je planirao da uradi, ali onda mu je Barsa odgovorila kako bi trebao ostati do kraja karijere na Nou Kampu jer ima važeći ugovor do sledećeg leta i da može da ode samo uz odštetnu klauzulu od 700 miliona evra.

Međutim, Barsa je svesna koliko je Mesi zadužio i nema nameru da mu uskraćuje njegove želje i menja lične životne odluke. Neće ga sprečiti da ode ovog leta, ali će barem pokušati da izvuče višemilionsku odštetu.

Od odštetne klauzule i 700 miliona evra naravno nema ništa, to niko ne može niti želi da plati, ali klub će pokušati da dobije barem neku skromnu cifru i da na taj način sve strane budu zadovoljne.

Mesi je tražio da ode besplatno, Barsa želi da zaradi, pa će pokušati da nađu konačan dogovor. Činjenica je da su i klub i Mesi odlučili i prihvatili da život teče dalje i da moraju da se rastanu, sada ostaje još dogovor oko načina na koji će otići.

Što se tiče potencijalnog novog kluba Mesija, najveće šanse daju se Mančester sitiju i bivšem treneru Gvardioli, ali u igri su i PSŽ, Mančester junajted, pa i Inter sa kojim se čarobnjak iz Rosarija dugo povezuje.

PROČITAJTE JOŠ: