VENGER OPLEO PO ARSENALU "Postao je neljudski klub"! Neverovatne promene od njegovog dolaska do sada dovele su klub u stanje u kom se nalazi trenutno

Francuski stručnjak je na klupi Arsenala proveo 22 godine.

Arsen Venger
Arsen Venger, Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Venger jelondonskom klubu osvojio pslednju titulu 2004. godine, i samo tri trofeja u FA kupu od tad.

Naslednik Unai Emeri je nedavno dobio otkaz posle najlošijeg niza ekipe još od 1977. godine. Nisu slavili u osam mečeva zaredom Premijer lige pre utakmice nad Vest Hemom u ponedeljak.

"Ovih dana, veličina kluba ih ponekad onemogućava da zadrže kulturu igre. Kada sam stigao u Arsenal, bilo nas je 80. Kada sam otišao, bilo je 750 ljudi. A kada je toliki broj ljudi u jednoj organizaciji, svako razmišlja o tome da spase sam sebe, više nego da napreduje“, rekao je Venger.

"Za mene postoji nivo razmišljanja o tome kako održati želju? Dok vas je do 150, možete da imate ljudski – znate ime nečije supruge, dece… Moja najveća žal je što je Arsenal od ljudskog kluba postao neljudski, sa ogromnom administrativnom težinom. Pre deset godina biste videli momka koji je dobar, doveli biste ga, dali mu trenerku i bio bi deo tima. Ali, to je prošlost. Sada, ako želite novog fizioterapeuta, morate da pregledate 300 prijava. Tako sam osećao da mi je klub, deo po deo, izmakao iz ruku".

Bivši igrač Fredi Ljungberg vrši funkciju menadžera. Glavni kandidati za novog šefa struke su Karlo Ančeloti, Masimilijano Alegri, Mikel Arteta, Rafael Benites i Patrik Vijeira.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi