Ferencvaroš Mirto Uzuni
EPA/Szilard Koszticsak
Ferencvaroš Mirto Uzuni

EPA/Szilard Koszticsak

Ferencvaroš Mirto Uzuni, Foto: EPA/Szilard Koszticsak

Omonija je na penale savladala Crvenu zvezdu i posle dve godine je ostavila bez grupne faze Lige šampiona.

Brže bolje se na hrvatskim medijima pojavilo da je egzekutor pobedničkog penala za Omoniju bio Lecjaks, bivši igrač Dinama.

I dok su se navijači naslađivali time u komentarima, ispao je i njihov ponos nacije. Uz to ni gol nije postigao u Budimpešti.

Uzuni je prvo savladao svog golmana za 1:1 u 23. minutu, a onda je u 65. Mirto pogodio i Livakovićevu mrežu (2:1) i doneo pobedu Ferencvarošu vrednu najmanje grupne faze Lige Evrope, a ni LŠ nije daleko, mada gostuje Moldeu.

Karabag Uroša Matića se spasao u produžecima, kada je Husein na 0:0 promašio penal, ali su gosti u penal seriji ipak bili bolji. Uroš je uspešno otvorio seriju, ali je u šestoj promašio Huseinov.

Treće kolo kvalifikacija za ligu šampiona: Dinamo Kijev - AZ Alkmar 2:0, PAOK - Benfika 2:1, Gent - Rapid 2:1, Omonija - Crvena zvezda 1:1 - 4:2 jedanaesterci, Makabi Tel Aviv - Dinamo Brest 1:0, Karabag - Molde 0:0 - 5:6 jedanaesterci, Ferencvaroš - Dinamo Zagreb 2:1, Midtjiland - Jang Bojs 3:0.

Četvrto kolo kvalifikacija za ligu šampiona: Slavija - Midtjiland, Makabi Tel Aviv - Salzburg, Olimpijakos - Omonija, Molde - Ferencvaroš, Krasnodar - PAOK, Gent - Dinamo Kijev.

PROČITAJTE JOŠ: