Bajer - Borusija - Haverc
(Ina Fassbender Pool Photo via
Bajer - Borusija - Haverc

(Ina Fassbender Pool Photo via

Bajer - Borusija - Haverc, Foto: (Ina Fassbender Pool Photo via

Potvrda transfera o kome se mesecima pričalo na relaciji London - Leverkuzen stigla je iz usta Liroja Sanea. Novajlija Bajerna u prvom intervjuu po povratku u Bundesligu se greškom "izlanuo" i potvrdio da će kreativni vezista Leverkuzena krenuti put Londona. 

- Nemačka je oduvek imala kvalitetne mlade igrače. Ne umem da objasnim zato sad svi traže mlade Nemce, ali je izvesno da mnogi dobijaju šansu da se razviju u Bundesligi. Zato mislim da je Čelsi napravio sjajan posao što je doveo Tima Vernera i Kai Haverca, koji su bili ponajbolji Nemci u u minuloj sezoni. Ceo svet zna kako Nemačka radi sa talentima. Verovatno to privlači strance - rekao je Sane, koji je i sam, pre četiri leta, kad mu je bilo samo 20 godina, napustio otadžbinu i otisnuo se u Premijer ligu. 

Haverca čeka ugovor na pet godina i plata između 8.000.000 i 9.000.000 evra po sezoni. Cena transfera će iznositi 80 miliona evra. Kai bi bio veliko treće pojačanje Frenka Lamparda, jer su pre njega za klub iz Londona potpisali već Hakim Zijeh iz Ajaksa (40.000.000) i Timo Verner (53.000.000), što nagoveštava da bi Čelsi naredne sezone mogao da bude ozbiljan kandidat na titulu.

PROČITAJTE JOŠ: