Žoze Murinjo
AP Photo/Rui Vieira
Žoze Murinjo

AP Photo/Rui Vieira

Žoze Murinjo, Foto: AP Photo/Rui Vieira

Skoro penzionisani nemački fudbalser je otkrio da je kod jednog od najvećih fudbalskih stručnjaka oduvek vladalo interesovanje za igre Bajerna i ostale timove u Bundesligi.

PROČITAJTE JOŠ:

 - Sećam se da me se uvek raspitivao za Bajern i Bundesligu. Dok smo išli na gostovanja, uvek se gledala Bundesliga. Znao je svakog igrača, čak i iz manjih klubova. Učio je i nemački - ističe Švajnštajger, čija je naređenja sa klupe slušao tokom epizode u Mančester Junajtedu, dodavši da bi Nemačka bila odličan novi izazov za dvostrukog osvajača Lige šampiona.

- Nije radio u Bundesligi tako da me neće začuditi da pređe u Nemačku.

Bajern je smenio hrvatskog trenera Nika Kovača posle serije loših rezultata u domaćem takmičenju, zaključno sa ubedljivim porazom 5-1 od Ajntrahta. Trenutno se nalaze među četiri tima uz Lajpcig, Frajburg i Šalke, koji dele pozicije od trećeg do šestog mesta sa po 18 bodova. Dok se ne nađe novi dirigent sa klupe, tu funkciju će obavljati Hans Diter-Flik.

Žoze Murinjo posle drugog odlaska sa klupe Mančester Junajteda je prešao na televiziju, obavljajući od ove sezone funkciju stručnog konsultanta Premijer lige na Skaj Sportsu. U poslednje vreme se povezuje sa Arsenalom, gde gori klupa Unaju Emeriju. 

U karijeri je vodio Porto, Čelsi, Inter, Real Madrid i Mančester Junajted.

BONUS VIDEO:

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!