Svetislav Stevanović
privatna arhiva
Svetislav Stevanović

privatna arhiva

Svetislav Stevanović, Foto: privatna arhiva

Mnogima je laknulo posle definitivnog izbora Dragana Stojkovića Piksija za selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Vest je sa nestrpljenjem očekivao i legendarni trener sa malih fudbalskih terena Svetislav Stevanović Limeni, što je potvrdio za „Alo!“.

* Da li ste očekivali ovakav ishod pregovora Dragana Stojkovića i FSS-a?

- Dugo je trajalo, bilo je nagađanja, ali na kraju je 100 odsto izabrano najbolje rešenje. Čestitam Draganu i od srca mu želim puno uspeha, i da najzad Srbija predstavlja silu u fudbalu koji toliko volimo. Ne sumnjam da će tako biti.

* Zašto to mislite?

- Dragan Stojković, ne volim ono Piksi, je svetsko ime. Legenda! Bio je sjajan igrač, dokazao se kao trener i ovo je logičan iskorak u njegovoj karijeri, ali i potez rukovodstva FSS-a. Stojković je situiran, nikom neće dozvoliti da mu se meša u posao i moći će maksimalno da se posveti reprezentaciji.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi, Foto: Profimedia

* Šta očekujete od Stojkovića?

- Da najzad igramo tečno, agresivno i efikasno. Do sada je sve to bilo nekako sporo, dosadno... daleko od savremenih tokova, pa je logično da nismo ni imali očekivane rezultate.

* Da ne bude kao u video-klipu koji vas je proslavio?

- Mislite na ono Draganeeee....? Pa može da bude, ali u verziji „Draganeeeee, bravo ili svaka čast“!

* Imate li neku želju?

- Po prirodi sam skroman, ali ako baš moram nešto da kažem biću iskren do koske. Voleo bih da me Stojković pozove da budem gost reprezentacije na nekoj utakmici, a ako bih mogao da biram, to je protiv Portugala!

* Zbog Kristijana Ronalda?

- Pa i njega. Nikad ga nisam gledao uživo. Ali, nije on jedini majstor u njihovoj selekciji. Ponovo ćemo sa Portugalom voditi žestoku borbu i navijam da im se revanširamo na putu za Mundijal u Kataru 2022. godine, naravno uz Stojkovićevu stručnu pomoć.

* Imate li neki savet za novog selektora?

- Još uvek ne. Čekam da vidim prvi spisak reprezentativaca.

* Šta biste vi uradili na Stojkovićevom mestu?

- Ako reprezentacija ne ode na veliko takmičenje, ni dinar ne bih uzeo! Ukoliko bih je odveo, zaradili bismo mnogo para i tražio bih da se u mom Ratkovu napravi škola fudbala! Da i generacije koje dolaze imaju neku korist.

* Još nešto? 

Pa da se ta škola zove - „Limeni“! - poručio je Svetislav Stevanović za „Alo!“.

Pročitajte još: