Popularni trener Limeni oduševljen izborom Stojkovića za selektora Srbije

alo.rs/M. T. | sport 2021-02-23 11:17:52 2021-02-23 11:17:52

"Bio je sjajan igrač, dokazao se kao trener i ovo je logičan iskorak u njegovoj karijeri. Da najzad igramo tečno, agresivno i efikasno. Do sada je sve to bilo nekako sporo, dosadno“, poručio stručnjak sa malih fudbalskih terena

privatna arhiva

Mnogima je laknulo posle definitivnog izbora Dragana Stojkovića Piksija za selektora fudbalske reprezentacije Srbije. Vest je sa nestrpljenjem očekivao i legendarni trener sa malih fudbalskih terena Svetislav Stevanović Limeni, što je potvrdio za „Alo!“.

* Da li ste očekivali ovakav ishod pregovora Dragana Stojkovića i FSS-a?

- Dugo je trajalo, bilo je nagađanja, ali na kraju je 100 odsto izabrano najbolje rešenje. Čestitam Draganu i od srca mu želim puno uspeha, i da najzad Srbija predstavlja silu u fudbalu koji toliko volimo. Ne sumnjam da će tako biti.

* Zašto to mislite?

- Dragan Stojković, ne volim ono Piksi, je svetsko ime. Legenda! Bio je sjajan igrač, dokazao se kao trener i ovo je logičan iskorak u njegovoj karijeri, ali i potez rukovodstva FSS-a. Stojković je situiran, nikom neće dozvoliti da mu se meša u posao i moći će maksimalno da se posveti reprezentaciji.

* Šta očekujete od Stojkovića?

- Da najzad igramo tečno, agresivno i efikasno. Do sada je sve to bilo nekako sporo, dosadno... daleko od savremenih tokova, pa je logično da nismo ni imali očekivane rezultate.

* Da ne bude kao u video-klipu koji vas je proslavio?

- Mislite na ono Draganeeee....? Pa može da bude, ali u verziji „Draganeeeee, bravo ili svaka čast“!

* Imate li neku želju?

- Po prirodi sam skroman, ali ako baš moram nešto da kažem biću iskren do koske. Voleo bih da me Stojković pozove da budem gost reprezentacije na nekoj utakmici, a ako bih mogao da biram, to je protiv Portugala!

* Zbog Kristijana Ronalda?

- Pa i njega. Nikad ga nisam gledao uživo. Ali, nije on jedini majstor u njihovoj selekciji. Ponovo ćemo sa Portugalom voditi žestoku borbu i navijam da im se revanširamo na putu za Mundijal u Kataru 2022. godine, naravno uz Stojkovićevu stručnu pomoć.

* Imate li neki savet za novog selektora?

- Još uvek ne. Čekam da vidim prvi spisak reprezentativaca.

* Šta biste vi uradili na Stojkovićevom mestu?

- Ako reprezentacija ne ode na veliko takmičenje, ni dinar ne bih uzeo! Ukoliko bih je odveo, zaradili bismo mnogo para i tražio bih da se u mom Ratkovu napravi škola fudbala! Da i generacije koje dolaze imaju neku korist.

* Još nešto? 

Pa da se ta škola zove - „Limeni“! - poručio je Svetislav Stevanović za „Alo!“.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više