Uroš Đurđević
Alo! / M. Metlaš
Uroš Đurđević

Alo! / M. Metlaš

Uroš Đurđević, Foto: Alo! / M. Metlaš

Neki mediji pisali su kako je reč o austrijskim vojnicima, ali izgled uniforme i oznake na njima jasno ukazuju da se radi o pripadnicima Vojske Srbije. Gde i kako je zapravo nastala ova fotografija, u razgovoru za „Alo!“ objašnjava upravo nekadašnji napadač Partizana i Olimpijakosa.

PROČITAJTE JOŠ:

- Vojnici iz španskog kontingenta „plavih šlemova“, koji su stacionirani u Libanu, zajedno su s našim vojnicima. Znajući da sam Srbin, poželeli su da srpskim kolegama ponesu poklon za Božić, koji se praznuje 7. januara - počinje priču Đurđević i nastavlja:

- Došli su u naš trening-kamp i ja sam im izašao u susret. Naravno da je i meni ovakva stvar značila zaista mnogo i da sam ponosan što sam mogao da usrećim naše ljude koji čuvaju mir daleko od svojih najmilijih.

Inače, Đurđević je u uvodnim danima 2019. među navijačima Sportinga omiljen i po sportskim aspektima, jer je postigao dva gola i najavio da se vraća u formu po kojoj je bio prepoznatljiv tokom boravka u Humskoj.

- Što se tiče moje trenutne forme, ona je u uzlaznoj putanji. Samopouzdanje mi raste iz utakmice u utakmicu. Od samog dolaska u Španiju igram dobro i bilo je pitanje dana kada ću početi da dajem golove. Imao sam podršku od svih u klubu i navijača, tako da sam bio fokusiran samo na teren - kaže Đurđević.

Vojska Srbije sa Đurđevićevim dresom

Sporting Gijon

Vojska Srbije sa Đurđevićevim dresom, Foto: Sporting Gijon

Cilj - plasman u Primeru

Od dolaska u Hihon, Đurđevića su prihvatili u klubu, a on je sad odlučan da se oduži dobrim partijama i plasmanom u najjači rang španskog fudbala.

- Sada je, hvala bogu, sve kako treba i nadam se da ću se svojim golovima i igrama odužiti svima u Hihonu za nesebičnu podršku. Prvenstvo je dugo i nadam se da ćemo na kraju prvenstva slaviti ulazak u Primeru - kaže Đurđević.