Poljska Italija
EPA-EFE/ALESSIO MARINI
Poljska Italija

EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Poljska Italija, Foto: EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Mlada fudbalska reprezentacija Poljske pobedila je u Bolonji domaćina šampionata Italiju sa 1:0 u drugom kolu Grupe A Evropsko prvenstva za igrače do 21 godine.

Italijani su pretili preko Kijeze, potom preko Mandragore, da bi onda u 40 minutu Poljaci došli do gola. Nakon slobodnog udarca, lopta se od živog zida odbila do Bjelika, koji odličnim udarcem pogađa sam ugao gola Italijana.

PROČITAJTE JOŠ:

Emiliano Sale

Twitter/Football__Tweet

Samo četiri minuta kasnije Italijani stižu do gola preko Orsolinija, ali je nakon VAR intervencije sudija preinačio odluku, dosudio je ofsajd, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Ovom pobedom Poljska je došla na korak od plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, pošto posle dve utakmice ima šest bodova, dok je Italija druga sa tri, koliko ima i Španija.

Omladinci Španije došli su do prvog trijumfa na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji i San Marinu, slavili su u Ređo Emiliji protiv vršnjaka iz Belgije sa 2:1 (1:1).

Španci su poveli u sedmom minutu, strelac je bio fudbaler zagrebačkog Dinama Dani Olmo, asistenciju je upisao Karlos Soler.

Belgijanci su uspeli da izjednače u prvom poluvremenu,  strelac je u 24. minutu bio Bornau, nakon gužve, koja je nastala pred golom Španije posle kornera sa desne strane.

Novi fudbaler Vest Hema Pablo Fornals je odlučio da oproba svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, jako dobro je šutirao i efektno zatresao mrežu rivala za prednost u 89. minuti, potom i pobedu Španije!

Španija je na trećem mestu, a Belgija je potrebno čudi za prolaz!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо