Simo Krunić
Alo/M.Metlaš
Simo Krunić

Alo/M.Metlaš

Simo Krunić, Foto: Alo/M.Metlaš

* Novu sezonu u prvenstvu Radnički počinje na svom terenu protiv Proletera

* Radnički je eliminsan od Flore u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

* Prvu utakmicu u novoj sezoni odigrali su Voždovac i TSC

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Simo Krunić izjavio je da njegov tim nema vremena da tuguje zbog eliminacije od Flore u kvalifikacijama za Ligu Evrope i da mora što pre da se oporavi i pobedom nad Proleterom započne nastup u Superligi Srbije.

"Posle naše eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope svaki protivnik koji nam dođe nakon tri dana je težak. Nemamo vremena da tugujemo za ispuštenom prilikom u dvomeču sa Florom, moramo da se oporavimo jer nam počinje Superliga i naša je obaveza da je otvorimo sa tri boda. Klub mora da nastavi sa rezultatima iz prošle sezone", rekao je Krunić na konferenciji za novinare u Nišu.

Kako je naglasio, sve osim plasmana u Evropu naredne sezone biće neuspeh za Radnički.

"O ekipi Proletera ne znamo mnogo, pošto je, kao i mi, promenila sastav u odnosu na prošlu sezonu. I oni se nalaze u procesu formiranja novog tima, ali to je svakako dobra ekipa. Temeljno se pripremamo za ovaj meč i napravićemo nekoliko promena u startnoj postavi u odnosu na prethodni meč. Nije to zbog loše igre, već zbog toga što neki igrači još uvek nisu spremni da igraju u ritmu četvrtak - nedelja", rekao je Krunić.

Kaže i da veruje da će Radnički biti na nivou protiv tima iz Novog Sada.

"Optimista i verujem da ćemo u nedelju odigrati kvalitetno, osvojiti tri boda i otvoriti Superligu na najbolji mogući način", naveo je on i pozvao publiku da dođe na Čair u velikom broju.

Radnički Niš - Flora

FK Radnički

Radnički Niš - Flora, Foto: FK Radnički

Krunić uskoro očekuje na terenu i prošle sezone najboljeg strelca Superlige Nermina Haskića.

"Nakon neugodne povrede počeo da trenira pre nekoliko dana, a kada će se početi da igra zavisiće od njegove fizičke spreme. Čim bude na optimalnom nivou on će zauzeti svoje mesto u postavi, a ja se nadam da će se to desiti što pre", istakao je Krunić.

PROČITAJTE JOŠ:

Utakmica između Radničkog i Proletera igra se sutra od 20 sati u Nišu.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...