Lajpcig
Tanjug/AP
Lajpcig

Tanjug/AP

Lajpcig, Foto: Tanjug/AP

Ekipa Lajpciga nalazi se na vrhu i mirno čeka veliki derbi 7. runde Bundeslige. Četa Julijana Nagelsmana odradila je ono što je bilo do nje, pobedila Frajburg sa 3:0 i sada čeka okršaj u koji će biti zagledana cela Evropa derbi između Bajerna i Dortmunda, posle kog će biti jasno ko na poslednju reprezentativnu pauzu u 2020. godini ide kao lider.

Union iz Berlina je definitivno je dno od veći iznenađenja ove godine, ne samo što se nalaze na četvrtom mestu na tabeli već što igraju jako ubedljivo. Ovog kola pobedili su Arminiju iz Milifelda sa 5:0! Ono što može da raduje navijače iz Berlina je sama igra i činjenica da su svih pet pogodaka postigli različiti igrači!

Seriju loših rezultata prekinula je Herta i to ubedljivim trijumfom u Augzburgu - 3:0. Bavarci su očito u padu forme. Mateus Kunja načeo je domaćina sa bele tačke, da bi ga dokrajčili pogoci Dodija Lukebakija i rezerviste Kšištofa Pjonteka.

Herta Berlin

ALO! Miloš Topalović

Herta Berlin, Foto: ALO! Miloš Topalović

A okršaju dva najslabija tima lige - podela bodova. Dva puta je Majnc vodio protiv Šalkea i dva puta su se nesrećnici iz Gelzenkirhena spasavali. Drugi put pomogao im je štoper domaćina Sen Žust, pošto je pogodio sopstcvenu mrežu. Mark Ut pogodio je veoma atraktivno iz slobodnog udarca.

Oba gola Majnc je postigao sa bele tačke. Prvi put najstrožu kaznu skrivio je naš Matija Nastasić, a drugi put Ozan Kabak.

Ipak, sve ovo će pasti u zaborav kada na teren istrče Borusija i Bajern!

PROČITAJTE JOŠ: