Stadion Partizana
RAS/Marko Metlaš
Stadion Partizana

RAS/Marko Metlaš

Stadion Partizana, Foto: RAS/Marko Metlaš

To je u razgovoru za „Alo!“ otkrio Vladimir Vuletić, potpredsednik fudbalske sekcije, koji je, kao profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, direktno uključen u rešavanje ovog slucaja.

„Svi priznaju da je objekat naš”

Kao dokaz da je stadion u Humskoj vlasništvo Partizana, Vladimir Vuletić navodi još jedan zanimljiv primer.

- Postupak je urađen po svim propisima, a čak i da nije, rokovi za žalbu su istekli još pre deset godina i to pitanje nikako ne može sada biti pokrenuto. Uz to, ne zaboravite da u vezi sa sukcesijom SFRJ nijedna novonastala država nije pokrenula pitanje stadiona, jer su stajale na nepobitnom stanovištu da pripada Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan - ističe Vuletić.

- Pre desetak dana sastao se Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i na tom sastanku nam je advokat Kostić predočio trenutnu situaciju u vezi sa našim stadionom. Nakon što je Osnovni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, Apelacioni sud je vratio postupak Osnovnom sudu, koji je ponovo doneo istu presudu. Mi smo se, naravno, ponovo žalili i slučaj sada ide ponovo na apelaciju, s tim da odluka tog suda sada mora biti konačna i nema više mogućnosti povratka u Osnovni sud - objašnjava Vuletić.

Prema rečima našeg sagovornika, sva dokumenta su potpuno na strani crno-belih i u Humskoj su uvereni da će dobiti spor.

- Duboko verujemo da je situacija sa stadionom kristalno jasna i da taj objekat pripada JSD Partizan. Nekada je pripadao JNA, a Veljko Kadijević, tadašnji načelnik Generalštaba, imao je diskreciono pravo da ga ustupi nekome na trajno korišćenje. Međutim, on to nije iskoristio, već je poštovao postupak i na kraju je stadion dodeljen nama. Štaviše, prvobitno je ponuđen gradu Beogradu, ali ga je grad odbio, pa je tek onda predat Partizanu - kaže Vuletić.

Komentari (10)

Kvazimodo Sorabius

27.10.2017 08:48

Ako bude konacna presuda pristrasna, saviti papir pa u Strazbur, i inace je sve tuzbe Srbija izgubila. Jedini, i zaista, vlasnik stadiona u Srbiji je Partizan: do raspada drzave i JNA jos tako-tako, posle je, po DRZAVINSKOM PRAVU, vlasnik JSD, tj FK Partizan. Ali, ovako mali Perica zamislja pravo!

grobar sa medaka

27.10.2017 11:16

@Kvazimodo Sorabius - treba biti iskren i reci NISU GA ODUZELI jer nikad nije ni bio nas...

Ena

27.10.2017 19:28

@Kvazimodo Sorabius - Jedini i zaista vlasnik ovog stadiona i mnogih dr. su PORESKI OBVEZNICI. Ako ne bude privatizovan po tzv. češkom modelu, građani će presaviti papir, pa pravac u Strazbur. Svako drugo rešenje može dovesti do pada vlade, a niko od tih koji su zaseli u parlament neće igrati tu vrstu 'ruskog ruleta'. Velika većina sportskih objekata u Srbiji nije sagrađena uz tržišnu vrednost cene kapitala, već od niza olakšica, što otvara prostor za malverzacije. Dobili su svoj objekat uz pomoć ovog dalje neće moći

Puritanac

27.10.2017 14:14

Stadioni Partizana i Crvene Zvezde sagradjeni su od para gradjana ove zemlje iliti Drzavnih para.Moze sud da donese bilo kakvu odluku ali neke stvari se ne mogu promeniti i ostaju zauvek.Plasim se da je ovde politika umesala prste i da se ovo pitanje poteze ili prolongira u zavisnosti ko je na vlasti.Ako se i po ko zna kojim papirima,paragrafima i zackoljicama stadion JNA ne vodi kao vlasnistvo FK Partizan on ga je svojim igranjem tu,svojim pobedama i porazima,radoscu i tugom odavno zasluzio.

providzalo dragan

27.10.2017 19:42

@Puritanac - koliko je god beogradsli jna i marakana toliko je i svih gradjana pokojne drzave,koju smo mi ex gradjani te iste pokojnice zarad demokratije i boga razbucali na samo nama svojsten nacin.

nevena

27.10.2017 14:18

Partizan je stadion sagradio na svom zemljistu i niko ga ne moze oduzeti.

Miodrag

27.10.2017 14:29

Stadion i zemljiste je 100% drzavna svojina Republike Srbije. Svaka drugacija odluka bi bila cista pljacka drzavne svojine koja nema utemeljenje u zakonu.

momazver

27.10.2017 14:58

PA DOBRO PROFO AKO JE SVE TAKO KAKO KAŽEŠ,KO I GDE ZAGREBAVA JSD *PARTIZAN*? VIDIMO KAKO, AL AJD KAŽI I ZAŠTO....SIGURAN SAM 100% DA ZNAŠ MNOOOOGO VIŠE NEGO OVO ŠTO SI UPUCO U NOVINE!!!

052

28.10.2017 15:18

Stadion je sagrađen na nacionalizovanom igralištu predratnok BSK-a i dodeljen Partizanu koji je bio vojni klub.Vraćanjem konfiskovane imovine i ovaj objekat je morao biti vraćen korisniku,odnosno Partizanu.Srbija naslednik SFRJ,Partizan naslednik JNA.Šutanovac je ovo uradio da bi Partizanu osporio gradnju već,projektovanog i finansijski zatvorenog predmeta iz čiste ljubomore i klubaštva.Ovde je sve jasno,Zvezda je sagradila stadion na igralištu Jugoslavije u čemu je razlika.Politika je čudo.

Ivca909

29.10.2017 11:31

Oduzet Stadion Jna Zbog Dugovanja