Partizanu oduzet stadion!

K. Radulović | sport 2017-10-27 01:45:48 2017-10-27 01:45:48

Osnovni sud u Beogradu ponovo je doneo odluku po kojoj osporava pravo Fudbalskog kluba Partizan da upravljanja stadionom u Humskoj!

RAS/Marko Metlaš

To je u razgovoru za „Alo!“ otkrio Vladimir Vuletić, potpredsednik fudbalske sekcije, koji je, kao profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, direktno uključen u rešavanje ovog slucaja.

„Svi priznaju da je objekat naš”

Kao dokaz da je stadion u Humskoj vlasništvo Partizana, Vladimir Vuletić navodi još jedan zanimljiv primer.

- Postupak je urađen po svim propisima, a čak i da nije, rokovi za žalbu su istekli još pre deset godina i to pitanje nikako ne može sada biti pokrenuto. Uz to, ne zaboravite da u vezi sa sukcesijom SFRJ nijedna novonastala država nije pokrenula pitanje stadiona, jer su stajale na nepobitnom stanovištu da pripada Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan - ističe Vuletić.

- Pre desetak dana sastao se Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i na tom sastanku nam je advokat Kostić predočio trenutnu situaciju u vezi sa našim stadionom. Nakon što je Osnovni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, Apelacioni sud je vratio postupak Osnovnom sudu, koji je ponovo doneo istu presudu. Mi smo se, naravno, ponovo žalili i slučaj sada ide ponovo na apelaciju, s tim da odluka tog suda sada mora biti konačna i nema više mogućnosti povratka u Osnovni sud - objašnjava Vuletić.

Prema rečima našeg sagovornika, sva dokumenta su potpuno na strani crno-belih i u Humskoj su uvereni da će dobiti spor.

- Duboko verujemo da je situacija sa stadionom kristalno jasna i da taj objekat pripada JSD Partizan. Nekada je pripadao JNA, a Veljko Kadijević, tadašnji načelnik Generalštaba, imao je diskreciono pravo da ga ustupi nekome na trajno korišćenje. Međutim, on to nije iskoristio, već je poštovao postupak i na kraju je stadion dodeljen nama. Štaviše, prvobitno je ponuđen gradu Beogradu, ali ga je grad odbio, pa je tek onda predat Partizanu - kaže Vuletić.

Expand player
Pogledajte više