TRANSFER SAPUNICA! Kraj nagađanja - čelnik Partizana otkrio sve detalje: "Sadik je potpisao"!

Mediji su ovih dana obasipani informacijama o tansferu napadača Partizana Umara Sadika.

Umar Sadik
Umar Sadik, Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Tačku na sve malverzacije, klazulule u ugovorima, probleme sa Romom, ciframa stavio je jedan od funkcionera crno-belih Vladimir Vuletić.

"Igrač već ima potpisan ugovor sa Partizanom za naredne tri godine, ovo je ekskluzivna informacija. Faktički, on može da odbije Romu. Dakle, njemu Roma ne može da ponudi neke bolje uslove, a on da odbije Partizan. Plata će mu biti ista kao do sada", otkrio je Vuletić za Novosti.

Potpredsednik Partizana tvrdi da napadač može biti otkupljen za 1.7 miliona evra.

"Prema ugovoru o pozajmici između Rome i Partizana, Umar Sadik je Romin igrač na pozajmici u Partizanu zaključno sa 30.6.2020. godine. Ono što postoji kao opcija i kao klauzula o kojoj se govori i koja je u potpunosti Partizanova klauzula i u potpunosti je na volji Partizana je odredba po kojoj Partizan može da izvrši otkup Umara Sadika za 1,7 miliona zaključno sa 5. junom 2020. godine do 23 časa i 59 minuta. To znači u prevedenom značenju, što je novo saznanje, da Partizan ovo može da uradi i danas. Ali, ono što nije moguće je da ne može istovremeno da proda Sadika sa otkupnom akcijom".

Ukoliko "parni valjak" odluči da proda Sadika tokom zime, Roma će morati du se pita i ujedno da "omasti brke" od tranfsera, sve dok ne istekne pozajmica po završetku sezone,

"Transferna prava nad igračem FK Partizan stiče po isteku perioda na kojem je igrač bio na pozajmici. To uprošćeno znači da danas može biti otkupljen, ali da ne može biti prodat bez saglasnosti Rome. Ako želite da čekate istek perioda pozajmice možete da prodate Sadika, ali ako to želite da radite pre, uslovi se menjaju. Laicima deluje nemoguće da nekoga otkupite, ali niste nečiji vlasnik istog momenta, ali moguće je. U ovom slučaju igrač, Sadik, danas može biti formalno otkupljen, ali pravo prodaje Partizana u zimskom prelaznom roku apsolutno je definisano učešćem Rome u postupku".

Ipak, po Vuletiću i dalje postoji mogućnost da Roma proba da izigra Partizan i prekrši odredbe dogovora.

"Moramo sve da uzmemo u obzir, jer bi Roma mogla da ima nepredvidivo ponašanje. Slična je situacija bila sa Radonjićem u Zvezdi. Zamislimo da 3. juna Partizan izrazi želju za otkupom i da Roma to ne prihvati. Ona krši ugovor. Ima ponudu nekog kluba od 12, 15, 18 miliona, dakle značajno veću od ove naše klauzule. U tom slučaju Roma može da kaže sebi: rizikovaćemo sudski spor, izgubićemo ga, Partizan će dobiti 1.600.000, iznos otkupne klauzule, zaradili smo 12 miliona izgubili manje od dva", objasnio je Vuletić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi