Partizan - Budućnost, prijateljska, Saša Zdjelar
FK Partizan, Miroslav Todorović
Partizan - Budućnost, prijateljska, Saša Zdjelar

FK Partizan, Miroslav Todorović

Partizan - Budućnost, prijateljska, Saša Zdjelar, Foto: FK Partizan, Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana deklasirali su ekipu Beltinaca u prvom kontrolnom meču koji je odigran u okolini Maribora sa 6:0 (2:0). Na današnjem meču bila je evidentna razlika u kvalitetu između rivala, a crno-beli su pitanje pobednika rešili već u prvom delu susreta, kada su golove postigli Ivanović i Dinga.

Ipak, u 72. minutu došlo je do povrede Nikole Lakčevića koji je osetio problem sa preponama, pa je reagovao medicinski tim Partizana ukazavši mu pomoć. Stepen povrede biće naknadno utvrđen.

PROČITAJTE JOŠ:

Marakana

EPA/Koča Sulejmanović

Savo Milošević je meč odlučio da počne sa sledećih 11 igrača:

Popović - Pešukić, Dinga, Vujačić, Šehhović - Smiljanić, Milosavljević - Lutovac, L. Pavlović, Stevanović - Ivanović.

Partizan je poveo u 20. minutu susreta kada je Đorđe Ivanović iskoristio Pavlovićevo dodavanje i zatresao mrežu Slovenaca. Samo šest minuta kasnije novajlija na štoperskoj poziciji, Dominik Dinga, na asistenciju Milosavljevića udvostručio je prednost crno-belih.

U drugom delu nastavila se dominacija izabranika Sava Miloševića. Treći gol delo je Lakčevića, posle jednog časa igre, da bi u 66. minutu povratnik Ognjen Ožegović postigao svoj prvi pogodak na meču. Pogodio je i Marković, posle dodavanja Zorana Tošića, sedam minuta pre kraja susreta, a konačan rezultat postavio je Ožegović svojim drugim pogotkom u samoj završnici susreta.

Valja napomenuti da je utakmica odigrana u izuzetno teškim vremenskim uslovima, jer je od desetog minuta krenula prava poplava oblaka zbog koje je prekinut i prenos koji su Grobari mogli da prate posredstvom TV Partizan.