Rikardo Gomeš
Partizan
Umar Sadik

Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Umar Sadik, Foto: Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Partizan je već isplanirao peto pojačanje u letnjem prelaznom roku, posle Pešukića, Brežančića, Vujičića, Dinge, Lutovca, u redove crno-belih bi trebao da dođe napadač italijanske Rome - Umar Sadik (22).

On je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Peruđi ali je ugovorom vezan za rimski klub. Za početak, Partizan bi doveo Nigerijca na pozajmicu sa mogućstvom da ga otkupi na kraju sezone, ukoliko zadovolji čelnike i stučni štab kluba.

Sadik nije u prvom planu u Romi, a Partizan jedino na ovaj način može da da obezbedi ovog igrača, pošto je za obeštećenje potrebno izdvojiti minimum 1.500.000 evra, što je preskupo za osvajača Kupa Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

FK Trepča

Facebook

Sadik je rođen u Kaduni, u Nigeriji, gde je i počeo da se bavi fudbalom, u Akademiji "Budućnost Afrike", a nastavio je i na "Abuja akademiji fudbala". Skauti iz Italije su ga primerili na turniru "Kvarnerska rivijera" u Hrvatskoj, 2013. godine, gde je njegova akademija pobedila, a Sadik je bio ubedljivo najbolji strelac takmičenja.

Usledio je ubrzo poziv Specije, člana Serije B, koja je potpisala ugovor sa napadačem i poslala ga na pozajmicu u Lavanjeze (Serija D). U toj sezoni Sadik je na 26 utakmica postigao čak 24 gola i postao najbolji strelac u Italiji u omladinskoj selekciji.

Roma je angažovala Sadika, leta 2015. godine i to isprva kao pozajmljenog igrača Specije. U prve četiri utakmice u Primaveri za "vučicu" postigao osam golova i upisao tri asistencije.

PREPORUČUJEMO VAM:

Nikola Vasiljević

ALO!

To ga je i preporučilo u najjaču selekciju, gde je u novembru iste godine i debitovao u Seriji A, zamenivši Huana Iturbea u 88. minutu gostovanja Bolonji. Na kraju pomenute sezone Roma je otkupila Sadika za 2.000.000 evra. Od tada "vučica" ga je uglavnom slala na pozajmice. 

Prvo je prosleđen u Bolonju, zatim Torino, pa u holandsku Bredu, škotski Glazgov Rendžers, na posletku i u Peruđu, gde je proveo proteklih šest meseci (11 mečeva, tri gola, tri asistencije).

Sadik ima 22 godine, veoma je visok – 192 centimetra i bolje se služi desnom nogom. Član je mlade reprezentacije Nigerije (šest mečeva, četiri gola), a bio je deo pomenute selekcije i na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Umar Sadik je projektovan u Humskoj kao zamena za Rikarda Gomeša, koji će gotovo sigurno biti prodat u Al Šaržu iz Emirata.