FK Partizan
FK Partizan
FK Partizan

FK Partizan

FK Partizan, Foto: FK Partizan

Ekspedicija Partizana otputovala je danas u Tursku, u Belek, na prvi deo priprema za prolećni deo sezone. Trener Aleksandar Stanojević nije na put poveo sve raspoložive snage. Zbog povrede je otpao Aleksandar Miljković, kao ni Filip Stevanović, Aleksandar Popović i Slobodan Urošević, koji će sa reprezentacijom na turneju po SAD.

Tandem će na pozajmice

U Humskoj procenjeno da su dva talentovana fudbalera, Denis Stojković i Nikola Čolić još "zelena" za konkurenciju u prvom timu crno-belih, te će tokom proleća tražiti minutažu na pozajmicama u nekom superligaškom klubu. Stojković i Čolić su jesenas odigrali po sedam utakmica za crno-bele. S tim da je Čolić na terenu proveo sve skupa 130 minuta – i postigao gol na debiju protiv Napretka – dok je Stojković imao nešto više šansi da se pokaže: 181 minut i asistencija u pobedi u Surdulici. Obojica su ostala u Beogradu i neće ići na pripreme u Tursku.

Crno-beli će u Turskoj biti 14 dana, do 29. januara, a od ranije je  kompletiran spisak rivala sa kojima će izabranici Aleksandra Stanojevića odmeriti snage. 

Prvi meč na programu je 17. januara protiv poljskog Zaglebja, tri dana kasnije rival će biti Rubin iz Katanja, da bi 25. igrali protiv ukrajinske Desne.

Za 28. januar zakazane su dve utakmice, prepodne će se igrati protiv Ruha, tima iz Belorusije, dok će popodne rival biti Zorja. Ukrajinci će biti poslednji kontrolni meč pred povratak u Beograd 29. januara.

Ekipa će imati odlične uslove za rad u Beleku, a svi koji su na spisku putnika će imati šansu da se nametnu Stanojeviću i izbore za mesto prvotimca. Na spisku putnika našlo se čak 30 imena, od koji su šestorica "klinaca".

Put Turske odleteli su: golmani - Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović i Lazar Slavković: odbrambeni igrači – Marko Živković, Maki Banjak, Svetozar Marković, Bojan Ostojić, Igor Vujačić, Aleksa Purić, Ivan Obradović, Rajko Brežančić; vezni red – Saša Zdjelar. Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Bibras Natho, Takuma Asano, Filip Holender, Aleksandar Lutovac,Vanja Vlahović, Nikola Jović, Lazar Marković, Miloš Jojić, Lazar Pavlović, Sejduba Suma, Mihajlo Petković; napadači: Žan Kristof Bajbek, Nikola Štulić, Samed Baždar i Marko Milovanović.

PROČITAJTE JOŠ: