FK Partizan - FK Novi Pazar
FK Partizan
FK Partizan - FK Novi Pazar

FK Partizan

FK Partizan - FK Novi Pazar, Foto: FK Partizan

Uspavanka 45 minuta, a onda blickrig i lagana pobeda Partizana na drugom meču prolećnog dela Superlige Srbije. Ne tako zanimljiva utakmica, ali su se mreže u Humskoj tresle čak pet puta. Na kraju se može konstantovati da su crno-beli i više nego zasluženo došli do 10. trijumfa u nizu i revanširali se gostima iz Novog Pazara za poraz u prvom delu sezone.

Prvo poluvreme bilo je prilično dosadno. Gosti su čekali šansu iz kontre, ali se ona nije ukazala, dok je Partizan imao dve prilike. Jednu je propustio Lazar Marković, koji je nakon odbitka posle udarca Takume Asana promašio gotovo pa prazan gol. Samo minut kasnije pratio je Holander, a šut reprezentativca Mađarske završio preko gola Drobnjaka. To je bilo sve vredno pomena u prvih 45 minuta igre.

FK Partizan - FK Novi Pazar

FK Partizan

FK Partizan - FK Novi Pazar, Foto: FK Partizan

Upravo je pomenuti čuvar mreže gostiju kumovao prvom pogotku na meču. Očajno je ispusao loptu na svega 25 metara od svog gola, pravo na nogu Holenderu. Ofanzivni vezista je proigrao Lazara Markovića, kapiten crno-belih na ovom meču lepo pogodio dalji ugao gola Pazaraca.

Nedugo nakon toga, Pajović je bez mnogo rezona u 62. minutu povukao Natha, a Izraelac povećao prednost sa bele tačke. Svega 60 sekundi kasnije Aleksandar Miljković je hteo da centrira, a loptu poslao u gol. Deluje da bi on bio strelac, da nije Holender odlučio da glavom potvrdi pogodak crno-belih i ubedljivu prednost.

FK Partizan - FK Novi Pazar

FK Partizan

FK Partizan - FK Novi Pazar, Foto: FK Partizan

Gotovo da je svaka prilika crno-belih završavala u golu Novog Pazara, a slično se desilo i sa gostujućim timom. Prvi pravi šut ka golu Popovića pretvorio se u utešni gol. Kojić je bio najviši u skoku posle centaršuta i u 76. minutu smanjio rezultat, da bi njegov saigrač nespretnom reakcijom u 87. minutu posle centaršuta Štulića pogodio sopstvenu mrežu.

Partizan je bez mnogo muke došao do 10. pobede u sezoni, a sada im prestoji sedam dana pauze nakon čega ih očekuje prvo gostovanje u prolećnom delu sezone protiv ekipe Javora u Ivanjici.

Golove možete pogledati u nastavku teksta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PARTIZAN - NOVI PAZAR 4:1 (0:0)

Strelci: Lazar Marković u 54. minutu, Natho (penal) u 62. minutu, Holender u 63. minutu, Vlajković (autogol) u 87. minutu za Partizan - Kojić u 76. za Novi Pazar

Stadion: Stadion Partizana, Sudija: Milan Mitić

PARTIZAN: Popović – Miljković, Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar (od 75. Bajbek), Jojić (od 46. Šćekić) – L. Marković (od 69. Jović), Suma (od 46. Natho), Asano – Holender (od 69. Štulić).

NOVI PAZAR: Drobnjak – Vlajković, Kovačević, Kojić, Zimonjić (od 46. Vukajlović) – Islamović (od 59. Pajović), Hadžibulić (od 59. Perić) - Tomić, Mijić (od 70. Mijić), Stoiljković (od 59. Nikčević), Agaspahić.

KRAJ!

90. minut - Još dva minuta nadoknade u Humskoj!

87. minut - GOOOOL! Štulić je centrirao, a Vlajković umesto da ispuca loptu poslao je u sopstvenu mrežu!

76. minut - GOOOL! Novi Pazar smanjuje rezultat! Kojić glavom posle prekida šalje loptu iza leđa Popoviću!

 75. minut - Poslednja promena u redovima crno-belih, Bajbek ulazi umesto Zdjelara.

74. minut - Prvi žuti karton na meču, a dobija ga Nemanja Jović.

70. minut - Poslednja promena u redovima Novog Pazara, Marinković menja Mijića.

69. minut - Dve promene u redovima Partizana. Štulić ulazi umesto Holendera, dok je Nemanja Jović zamenio Lazara Markovića.

63. minut - GOOOOOL! Blickrig crno-belih! Miljković je probio po boku i poslao odličan centaršut koji Holender glavom sprovodi u mrežu!

62. minut - GOOOOL! Natho siguran sa bele tačke! Partizan za osam minuta dva puta pogađa mrežu gostiju!

61. minut - Pajović povlači Natha, a sudija Mitić pokazuje na belu tačku!

59. minut - Trostruka promena u redovima Novog Pazara. Nemanja Perić menja Hadžibulića, Nikćević je zauzeo mesto Stojiljkovića, dok je Pajović na terenu umesto Islamovića.

54. minut - GOOOOOL! Očajno ispucavanje golmana Drobnjaka koji je dobacio loptu Holanderu, reprezentativac Nemačke dodao do Lazara Markovića koji lepo pogađa dalji ugao gola Pazaraca!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Stanojević je napravio dve promene. Umesto Miloša Jojića na terenu Aleksandar Šćekić, dok Sejdubu Sumu menja Bibras Natho. Izmena i kod gostiju, Vukajlović menja Zimonjića.

POLUVREME!

45. minut - Još dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu!

31. minut - Nova šansa za crno-bele! Sada je Holander bio u prilici, ali je njegov šut završio daleko preko gola.

26. minut - Prva prava prilika na meču za Partizan. Asano je probao sa nekih 25 metara, a Drobnjak loptu odbio do Lazara Markovića koji šutira preko gola.

10. minut - Partizan nešto konkretniji u napadu, ali za sada bez prave prilike. Gosti su odlučili da čekaju šansu iz kontri.

16.33 - Utakmica je počela!

16.20 - Što se tiče rezevrista na klupi Partizana po prvi put se našao golman Matija Gočmanac, a pored njega tu su: Živković, Ostojić, Urošević, Natho, Šćekić, Pavlović, Lutovac, Jović, Štulić, Bjabek.

Rezerve Novog Pazara: Rnić, Vukajlović, Kiković, Delimeđac, Marinković, Kurt, Dragutinović, Alić, Nikčević, Pajović, Perić.

16.15 - Partizan i Novi Pazar odigrali su jako zanimljiv meč u prvom delu sezone, a tada je novi superligaš slavio sa 3:2.

16.10 - Aleksandar Stanojević je odlučio da napravi tri promene u odnosu na meč protiv Napretka pa se odlučio za sledećih 11: 

Popović – Miljković, Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Jojić – L. Marković, Suma, Asano – Holender.

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 21. kola Superlige Srbije između Partizana i Novog Pazara. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Humske.