Savo Milošević
FK Partizan
Dragan Đurić i Dragoljub Vukadinović

Marko Metlaš

Nekadašnji tandem u Humskoj: Dragan Đurić i Dragoljub Vukadinović, Foto: Marko Metlaš

Šta se dešava u Partizanu? Zašto su rezultati ovako slabi? Zbog čega je tim ove sezone vodilo čak četiri različita trenera?

PROČITAJTE JOŠ:

Evidentna kriza, koja mesecima razara Fudbalski klub Partizan, a zbog koje je pod znakom pitanja bilo i dobijanje evrolicence za narednu sezonu, neće biti završena dokle god je aktuelno rukovodstvo na čelu kluba. Predsednik Milorad Vučelić, počasni predsednik Ivan Ćurković i nekadašnji generalni sekretar Žarko Zečević, koji i dalje ima bitnu reč prilikom odlučivanja u Humskoj, nedorasli su okolnostima u kojima se nalaze crno-beli i oni pod hitno moraju da odu.

„Ko da dođe u ovaj haos?“

Sukobljene frakcije navijača Partizana, kojih za sada ima barem četiri, ujedinjene su u zahtevu da ova uprava mora što pre da napusti Humsku, ali su potencijalni naslednici i dalje u magli.

- A ko da dođe u ovaj haos?! Sve je uništeno. Novca nema, ekipa je loša i zaista ne znam ko može da pomogne u ovom trenutku - kaže Vukadinović.

Tako makar smatra Partizana Dragoljub Vukadinović, nekadašnji član Upravnog odbora, koji odmah iznosi i svoje uverenje da se to sigurno neće dogoditi. Uz to, on podseća na, kako kaže, najsramniji trenutak u skoro sedam i po decenija dugoj istoriji kluba, kad je na izbornoj Skupštini kluba 2016. umalo došlo do tuče, a njemu i Ostoji Mijailoviću, aktuelnom predsedniku Košarkaškog kluba Partizan, zabranjeno je da prisustvuju ovom zasedanju.

- Nemam šta da pričam o Partizanu. Kako su pre tri godine došli u klub, tako ga i sada vode. Ovo je sve plod njihovog rada - kaže Vukadinović, a nakon kratkog ubeđivanja da je red da neko ipak nešto kaže, on dodaje:

- Oni da imaju imalo morala, napustili bi Partizan sami, ne bi čekali da ih neko tera, ali, naravno, da neće. Ostaće do poslednjeg evra. Zeka, Ćure i Vučela su grobari Partizana. U stvari, ne razumem Ivana Ćurkovića, koji im svojim ostankom tamo daje legitimitet. Ostali u klubu su samo izvršioci njihovih zamisli i na njih ne mogu da budem toliko ljut.

Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević na debiju u Kruševcu, Foto: FK Partizan

Dolazak Sava Miloševića nije u rezultatskom i igračkom smislu doneo nikakav pomak u taboru crno-belih, ali je, kako smatra Dragoljub Vukadinović, kupio novo vreme čelnicima kluba iz Humske.

- Savu Miloševiću neka je Bog u pomoći. Teško će on kao početnik s ovako selektiranim timom uspeti da uradi bilo šta, mada mislim i da je on tu došao samo da bi im dao legitimitet, odnosno da je i on iskorišćen kao što su mnogi pre njega - zaključio je Vukadinović.