Večiti derbi, derbi, Savo Milošević, Dejan Stanković
Alo/Vladimir Marković
Večiti derbi, derbi, Savo Milošević, Dejan Stanković, Foto: Alo/Vladimir Marković

Maki Banjak je novi član Partizana! Dete Barselone stiže iz ljubljanske Olimpije za pola miliona evra. Kamerunac je doveden kao zamena za Strahinju Pavlovića. 

Banjak ima 25 godina i dugo je bio na radaru Partizana, pominjao se kao pojačanje u prethodna dva prelazna roka, ali se do danas kockice nisu poklopile. Sad je sve dogovoreno, Banjak će postati član crno-belih, što je potvrdila i Olimpija na zvaničnom sajtu. Kamerunac je ponikao u La Masiji, čuvenoj Barsinoj omladinskoj školi, da bi zatim igrao za B tim Nanta, Saragosu, Admiru i konačno Olimpiju, u kojoj je u potpunosti sazreo i stekao punu igračku afirmaciju. Banjak je za Olimpiju u dve sezone odigrao 43 utakmice i postigao dva gola. Svojevremeno je debitovao za reprezentaciju Kameruna, ali je odigrao samo dve utakmice. 

Novi član Partizana je sad peti stranac u klubu, uz Bibrasa Natha, Takumu Asana, Sejdubu Sumu i Umara Sadika, a u Superligi će naredne sezone na teren moći maksimalno četiri stranca. Da li dolazak Banjaka znači i prodaju Umara Sadika ili Sejdube Sume, pokazaće skori prelazni rok. 

Komentari (1)

buco

16.06.2020 15:33

lukicu uci kako se to radi