Partizan - Malatija
FK Partizan
Partizan - Malatija

FK Partizan

Partizan - Malatija, Foto: FK Partizan

* Partizan je u prvom meču pobedio Malatiju 3:1

* Naredne dve evropske utakmice igraće pred praznim tribinama

* Ukoliko se plasira u poslednju rundu kvalifikacija Partizan će igrati protiv boljeg iz duela Molde - Aris

UEFA je još jednom bila nemilosrdna prema Partizanu pošto ga je kaznila sa dve evropske utakmice pred praznim tribinama na domaćem terenu. Ova kazna izrečena je sa obrazloženjem da su navijači crno - belih koristili rasističke simbole (keltski krst) i povike na račun Mičela Donalda, nekadašnjeg fudbalera Zvezde, a sada Malatije.

Evo zbog čega je UEFA frapirala sve u Partizanu!

AUTOR: Alo.rs/V.Ž. DATUM I VREME: 12.08.2019. 18:10 - 12.08.2019. 18:20 I keltski krst je bio još jedan od razloga zbog kog je UEFA reagovala Partizan - Malatija, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić * UEFA je danas kaznila Partizan sa dva meče igranja bez publike * Razlog su rasistički povici Mičelu Donaldu i keltski krst * Crno-beli će se žaliti Fudbaleri Partizana žaliće se UEFA na odluku o zatvaranju stadionu u Humskoj na naredna dva meča, a razlog zbog kog je crno-bele stigla sankcija jeste nekadašnji igrač Crvene zvezde.

U Humskoj 1 se ne slažu sa ocenom FARE posmatrača, na osnovu čijeg izveštaja je i izrečena kazna. Partizan je dobio i novčanu kaznu 24.250 evra zbog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja pirotehnike i blokiranih stepenica.

Ova vest iz UEFA će duplo otežati put Partizanu do Lige Evrope! Ne znaju šta ih je snašlo!

AUTOR: Alo.rs/V.Ž. DATUM I VREME: 12.08.2019. 17:34 - 12.08.2019. 17:43 Ukoliko eliminišu Turke, ekipa Save Miloševića igraće protiv Moldea ili Arisa pred praznim tribinama, kao i naredni duel u Evropi GrobariFoto: Alo!/V. Marković Fudbaleri Partizana igraće naredna dva evropska meča bez publike u Humskoj.

Iz Humske 1 najavljuju veliku borbu protiv ove odluke. Iz tabora pobednika Kupa Srbije poručuju da je Partizan višestruki povratnik u disciplinskim prekršajima UEFA i da je već tokom 2017. godine vodio dva teška pravna postupka po sličnom osnovu, uz povoljan učinak. Deluje izuzetno nejasno po kojim se kriterijumima UEFA vodi prilikom određivanja inkriminisanih dela budući da su neki klubovi u okruženju za, čini se, nedvosmisleno iskazivanje rasističkih obeležja i simbola ostajali nekažnjeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Pravni tim FK Partizan će otpočeti složen pravni žalbeni postupak i, poput Rudolfa Cislera, nastojati da brani ono što je, izgleda, unapred osuđeno. Podsetimo, Partizan je prvu utakmicu protiv Malatije rešio u svoju korist 3:1, a ukoliko se plasira u poslednju rundu kvalifikacija igraće protiv boljeg iz duela Molde - Aris. 

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom

 

 

 

Komentari (1)

mix

13.08.2019 19:08

Ako se Partizan brzo zali onda bi u toku zalbenog postupka mogao igrati sa Moldeom pred publikom. Partizan treba takticki da "odigra" , da ne da UEFA-i dovoljno vremena da odlucuje o zalbi a ev,potom ide i na Sportsku kasaciju gde se moze ta odluka ,ako je UEFA potvrdi,i odbaciti. Dakle, jos je sve otvoreno.