Radnički
Alo/V. Marković
Radnički

Alo/V. Marković

Radnički, Foto: Alo/V. Marković

- Prethodnu polusezonu ocenjujem kao vrlo dobru. Ostaje žal što u Evropi nismo uspeli da doguramo malo dalje. U domaćoj ligi smo veoma dobri. Bitno je da pokušamo na proleće da zadržimo drugu poziciju i stignemo do finala Kupa, koje će se igrati u Nišu - rekao je Pankov.

Pankov je, posle iskustava u Uralu iz Jekaterinburga i AEK-u iz Larnake, doneo odluku da se vrati u srpski fudbal, što obrazlaže željom za većom minutažom.

- Nisam dobio pravu šansu u inostranstvu i morao sam da se vratim u srpski fudbal. Sa ove tačke gledišta, uradio sam pravu stvar i nije moglo bolje da ispadne. Radnički me je vratio u život. Sa Lalatovićem sam sarađivao još u Vojvodini i znao sam da je dolazak u Niš pun pogodak - objasnio je Pankov.

Radnički je ove sezone bio najprijatnije iznenađenje u Super ligi.

- Kada smo se početkom juna okupili na pripremama, nismo ni pomislili da će to ovako da izgleda. Međutim, iz treninga u trening je počelo da se naslućuje da bi ovo moglo da bude dobra sezona. Kako su pojačanja pristizala i kako smo se kompletirali dolascima Grbića i Drinčića, videlo se da imamo ozbiljan superligaški tim i da možemo da pomrsimo račune svima, pa tako i ‘večitim’ rivalima, što se i dogodilo - kaže Pankov.

Pankov je ove sezone bio jedan od najstandardnijih igrača u ekipi Radničkog.

- Bio sam standardan. Srećom i povrede su me zaobišle. To mi je u velikoj meri uticalo na samopouzdanje, mada nikada nisam dovodio u pitanje svoje kvalitete - rekao je Pankov.

Defanzivci ne daju često golove, ali je Pankov ove sezone postigao čak tri.

-Ja retko dajem golove. U periodu kada nisam igrao, to je bilo nešto čemu sam na trenizima posvetio malo više pažnje, pogotovo na Kipru, gde sam dao svoj prvenac u karijeri. Ove sezone u Radničkom sam dao tri gola - jedan u ligi i dva u Ligi Evrope - smatra Pankov.

23-godišnji fudbaler je rekao da je velika verovatnoća da i posle zimskog prelaznog roka ostane u Radničkom.

- Lagao bih kada bih rekao da nema interesovanja, ali i dalje čekam tu pravu ponudu koja još uvek nije došla. Ima interesovanja i od domaćih klubova, videćemo šta će se desiti. Meni nije hitno da idem, niti imam pritisak da moram da odem u ovom prelaznom roku. Meni je lepo u Radničkom, voleo bih da ostanem možda do leta, da probamo da podignemo trofej. Videćemo šta će da bude, ali za sada nema ozbiljne ponude koja bi me zadovoljila i zbog koje bih otišao - zaključio je Pankov.

Pankov je karijeru započeo u mlađim kategorijama Vojvodine, gde je debitovao u prvom timu sa 18 godina. U Ural je prešao u maju prošle godine, a potom je nosio dres AEK-a iz Larnake pre dolaska u Niš. Sa mladom reprezentacijom Srbije je 2015. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom šampionatu.