Džek Griliš (Aston Vila)
EPA-EFE/Neil Hall
Džek Griliš (Aston Vila)

EPA-EFE/Neil Hall

Džek Griliš (Aston Vila), Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Kada su pre nekoliko dana igrači i članovi stručnog štaba Aston Vile u svojim fantazi timovima izbacili saigrača Džeka Griliša iz tima, a to su saznali iz Lestera pre međusobnog meča, digla se velika frka.

Uprava tima iz Birmingema je igračima zabranila da igraju popularnu igricu kako tajne iz tima ne bi više curele napolje.

Ubrzo je to uradila većina klubova elite.

Sada se saznalo ko uopšte dolazi do informacija vezanih za igricu i plasira ih u javnost.

Mediji sa Ostrva tvrde da se radi o norveškom hakeru, 32-godišnjem Heningu, inače navijaču Aston Vile.

BBC je objavio intervju sa Heningom:

- Razumem frustraciju, ali nisam ja kriv. Ja samo postojeće informacije obradim i prosledim u obliku tvita. Igrači znaju da njihovi rivali takođe igraju Fantazi i da prijavljuju igrače pre početka prve utakmice, verujem da svaki klub ima analitičara kom su to već poznati podaci.

On na tviteru ima 36.000 pratilaca.

- Proveo sam puno vremena istražujući na Guglu, Linkedinu i najnovijem Fudbal menadžeru samo kako bi došao do informacija kojima mogu da prepoznam ko su pravi igrači iza fantazi profila, oni koji imaju informacije pre ostalih.

Bio je to jako težak zadatak jer neki klubovi, poput Vulfsa, igraju svoju Fantazi ligu. Pregledao sam sve te podatke i osmislio algoritam koji će ključnu informaciju, koja po zadanim kriterijumima dolazi "iznutra" odmah objaviti na tviteru.

PROČITAJTE JOŠ: