Zidan
AP Photo/Paul White
Zidan

AP Photo/Paul White

Zidan, Foto: AP Photo/Paul White

* Madriđani će svoju sezonu u La Ligi otvoriti gostovanjem kod Selte u Vigu, 17. avgusta

* Real Madrid je na dosadašnjih odigranih 5 prijateljskih utakmica primio neverovatnih 16 pogodaka

* Najgori skor u predsezoni Real Madrid je ostvario 1980. godine kada je na 10 pripremnih duela primio 17 golova, od kojih čak 9 od slavnog Bajerna iz Minhena

O madridskom Realu i njegovim pripremnim mečevima se već dosta toga napisalo. Jasno, u manje-više čisto negativnom tonu, s obzirom na to kakav je rezultat ostvario u tim utakmicama. Odigrali su ih izabranici Zinedina Zidana samo pet do sada, a već su nadomak rušenja jednog starog negativnog rekorda.

Bajern i Fenerbahče strpali su im po tri komada, Arsenal je dodao dva, Totenhem jedan, a onog debakla od sedam primljenih protiv gradskog rivala Atletika u Americi valjda se više i ne sećaju ili bar to pokušavaju. Tako se zbirno dolazi do 16 primljenih pogodaka. To je samo jedan manje od crnog rekorda u svim predsezonama u istoriji kluba.

Njega je davne 1980. godine postavila tadašnja ekipa kraljevskog kluba. Stvar je međutim još poraznija za Zidana i društvo ako se zna da je tadašnji Real odigrao čak deset prijateljskih susreta, za razliku od tek pet odigranih ovoga leta. Isto tako, ovosezonskom Realu predstoje još dva susreta (RB Salzburg, Roma) do kraja priprema pa ne treba sumnjati u to da će rekord na kraju biti srušen.

Zinedin Zidan

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Zinedin Zidan, Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

U leto te davne osamdesete godine prošlog stoleća Bajern je razbio Real sa čak 9:1. Uspomena je to koja je bolna baš kao i razbijanje od strane Atletika ovog leta.

Ko god da ovoga leta brani za "kraljeve", bio to Tibo Kurtoa, Kejlor Navas ili pak treća opcija na golu, ukrajinski internacionalac Andrij Lunin, niko ne prima manje od 3,2 gola po utakmici u pripremnom periodu. Čekaju ih dakle, susreti protiv Salzburga (7. avgusta) i Rome četiri dana kasnije, a u ekipu se nakon dužeg odmora zbog nastupa na "Copa America" vraća brazilski veznjak Kazemiro.

Luka Jović, Jan Oblak, Stefan Savić

AP Photo/Frank Franklin II

Luka Jović, Jan Oblak, Stefan Savić, Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Zbog svega navedonog glasine da je ovogodišnji prelazni rok loše odrađen sve su jače. Potrošeno je preko 300 miliona evra, a utisak je da, osim Edena Azara, ostala pojačanja nisu na očekivanom nivou da bi se našli u startnih 11. Luka Jović je od starta bio kritikovan od strane španskih medija, iako suštinski nije dobio ni pravu šansu.

U meču protiv Arsenala morao da je napusti igru posle 15 minuta zbog taktičkih zamisli Zidana usled crvenog kartona Naća. U debaklu od Atletika Madrida Luka se povredio i po svemu sudeći duže će odsustvovati sa terena. Takođe se primićuje da u taktičkom smislu Zidan nije postavio i organizovao igru na način na koji bi bivšem igraču Ajntrahta to odgovaralo. odnosno stil igre u kome bi Luka Jović pokazao svoje raskošni talenat.

PROČITAJTE JOŠ:

Madriđani će svoju sezonu u La Ligi otvoriti gostovanjem kod Selte u Vigu, 17. avgusta.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!