Mario Baloteli
EPA/Filippo Venezia
Mario Baloteli

EPA/Filippo Venezia

Mario Baloteli, Foto: EPA/Filippo Venezia

Baloteli danas slavi 30. rođendan, a inače je veliki ljubitelj automobila. To je bilo poznato njegovom bivšem klubu Milanu, pa su mu čelnici italijanskog velikana zabranili da vozi karting da se ne bi povredio. On nije mogao da se  pomiri sa tim pa je pronašao način kako da odradi vožnju na karting stazi - stigao je svojim Ferarijem. Zbog silnih prekršaja u vožnji, automobili su mu zaplenjeni više od 30 puta, a znao je dnevno da dobije po nekoliko kazni za parking jer parkira gde stigne. Jednom automobil nije hteo da mu upali pa je samo ostavio na putu i odšetao.

Često je znao da naljuti navijače svojih klubova. Tako mu navijači Intera nisu oprostili kada je u jednoj televizijskoj emisiji pozirao sa dresom gradskog rivala Milana.

Jednom je uhapšen sa maloletnim bratom Enokom jer ih je policija zatekla na području ženskog zatvora u Breši. Policajcima je rekao da je samo bio znatiželjan. U Mančester sitiju se na treninzima tukao sa Kompanijem, Boatengom, Tevezom i Ričardsom, a jednom je toliko iznervirao trenera Roberta Manćinija da ga je ovaj uhvatio za vrat.

"Završio sam sa njim. Nije loš dečko, a kao fudbaler je odličan. Međutim, ne mogu ovo više da trpim. Mora da promeni svoje ponašanje. Do kraja sezone je ostalo šest utakmica i on više neće igrati", rekao je ljutiti Manćini nakon što je Baloteli dobio jedan u nizu crvenih kartona. Na kraju ga je te sezone koristio u poslednjoj utakmici i Baloteli se iskupio asistencijom za gol za titulu.

U Sitiju, za koji je igrao od 2010. do 2013. godine, verovatno je bio na vrhuncu ludila. Jednom je nakon treninga sa prozora bacao strelice za pikado na juniore Sitija. Kažnjen je sa 100 hiljada funti. Umalo je izgoreo kada je hteo da vidi šta će se dogoditi ako pokrene vatromet u kupatilu. Zapalio je celu kuću i narednih nedelja morao da živi u hotelu, a tim potezom sa vatrometom postao je zaštitno lice kampanje za podizanje svesti o opasnostima pirotehnike. U Sitiju je kažnjen i sa 300 hiljada evra jer je posećivao striptiz klubove pre utakmica.

Na terenu je najviše šokirao 2011. godine u prijateljskoj utakmici protiv Los Anđeles Galaksija kada je bio sam pred golom, okrenuo se i pokušao da postigne gol petom. Saigrač Edin Džeko u neverici se hvatao za glavu, a besni Manćini je Balotelija odmah izveo iz igre.

Iz iste godine je legendarni snimak na kome se vidi kako se Baloteli muči sa navlačenjem markera.

To nije sve. Na sastanku predsednika italijanskih prvoligaša bacao je vodene balone, potukao se sa četvoricom u striptiz klubu, na utakmici Italije na klupi se zabavljao na ajpedu, zaigrao je u starom dresu reprezentacije jer mu se dizajn novog nije sviđao, majka ga je poslala da kupi neke sitnice za kuću, a on se vratio sa kamionom u kom su bili ogromni trambolina, skuter i mali električni automobil.

PROČITAJTE JOŠ: