Erling Haland
EPA/Clemens Bilan
Erling Haland, Foto: EPA/Clemens Bilan

Sjajni 20-godišnji napadač je eksplodirao u dresu Salcburga, a potom i u dresu Borusije iz Dortmunda, čiji je član postao pre godinu dana.

Prethodno je Haland igrao u Moldeu, gde je dobio svoj prvi profesionalni ugovor, a činjenica koju malo ko zna je ta da je Haland opčinjen hranom. Otkrio je određene detalje o svojoj velikoj zavisnosti.

"Kada sam došao u Molde (2017. godina) bio sam visok 187 centimetara. Kada sam odlazio, imao sam 193 centimetra i 20 kilograma više", rekao je Haland i dodao:

"Jedem kao konj. Zaista puno jedem, a naročito volim čokoladnu tortu", rekao je Haland.

Erling Haland je profesionalnu karijeru počeo u norveškom velikanu Moldeu, a njegov nekadašnji saigrač Ruben Gabrielsen ispričao je zanimljivu priču vezanu za razvoj sjajnog fudbalera.

Erling Haland (Borusija Dortmund), Foto: AP/Martin Meissner

"Kada je 2017. godine došao u klub, bio je nizak i iskreno, nije bio tako dobar. Pomislio sam: Pa, dobro, možda će moći da igra u Norveškoj'", započeo je priču 28-godišnji fudbaler Tuluza i nastavio:

"Zatim se razboleo i povredio u istom trenutku i nisam ga video dugo vremena. Kada se vratio u klub, bio je ogroman. Bio je kao životinja i ubijao je sve na treningu. Svi su se smejali i pitali su se ko je ovaj čovek? Od tog trenutka je počeo njegov uzlet".

Gabrielsen je otkrio i jednu zanimljivost pred meč norveškog prvenstva.

"Jednom prilikom nije čitavih sedam dana uspeo da postigne gol na treningu. Kada sam čuo da će početi utakmicu, pomislio sam: Nema šanse, kako ćemo igrati sa njim u napadu? Nakon 50 minuta postigao je četiri gola. Mislim da je nakon svega naučio bitnu lekciju. Kada dođu teška vremena, moraš raditi još jače. Barem mladi igrači to mogu da ispoštuju", rekao je Gabrielsen.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: