Serđo Oliveira (Porto)
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
Serđo Oliveira (Porto)

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Serđo Oliveira (Porto), Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Jedno je kritika, drugo je vređanje.

A, ono što je uradio portparol Porta, neukus je za to preblaga reč.

Porto Marka Grujića je sa igračem manje u Torinu izgubio 2:3 posle produžetka, ali je prošao Juventus zbog više datih golova u gostima.

U neku ruku tragičar je bio Kristijano Ronaldo, prilikom šuta Serđa Oliveire iz slobodnog udarca okrenuo se u živom zidu i digao nogu, a lopta je baš ispod nje prošla i završla u mreži.

Kritike u Italiji za Ronalda, salve, zbog tog poteza. U njegovoj otadžbini mnogi su uživali zbog te "greške".

Jedan od onih koji je "pukao od sreće" je portparol Porta Fernando Saul.

- Osvetili smo se italijanskim lopovima za poraz u Bazelu 1984. godine (finale Kupa kupova). Osvetili smo se toj svinji Ronaldu za sve što je radio na Dragau. Čekam video Dolores (Ronaldova majka) i ostalih krezubih članova porodice - napisao je Saul na društvenim mrežama, a onda je obrisao objavu, ali bilo je kasno, izašla je u etar i mnogi su je preneli.

Porto je pokrenuo disciplinski postupak, jer Saulu ovo nije prvi ispad. Pre nekoliko godina bio je suspendovan mesec dana. Tada je tokom meča sa Benfikom na mikrofon vikao "dosta nam je pljačke."

Ronaldova sestra Liliana Katia Aveiro nije bila blaga kao UO Porta prema Saulu.

- Ti si svinja! Operite usta kada govorite o Ronaldu, njegovom životu i životima hiljada drugih ljudi. Ovde se prednost daje neznalicama i poremećenim ljudima. Porto, nisi ti kriv, on ni na koji način ne predstavlja klub. Veselim se danu kad ćemo se videti lice u lice, ako ćeš imati obraza da pričaš sa mnom, braćom i majkom.

Tek posle ove objave Saul se izvinio:

- Želim da se izvinim Ronaldu i njegovoj porodici ako smatraju da sam ih u jeku istorijske utakmice putem objava uvredio. Dovoljno sam ponizan i priznajem da sam preterao. Pogrešio sam, ali i drugi greše. Moje izvinjenje.

Kristijano Ronaldo je osoba sa najviše pratilaca na svetu na društvenim mrežama, na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu ga "sledi" 510 miliona pratilaca.

PROČITAJTE JOŠ: