Španska groznica
Wikipedia/Thomas Carter
Španska groznica

Wikipedia/Thomas Carter

Španska groznica, Foto: Wikipedia/Thomas Carter

On je opisao fotografiju jednog stadiona sa fudbalske utakmice koja održana u vreme španske groznice, dok su svi na tribinama imali maske.

Istakao je da u Srbiji ni posle sto godina ne može da se dođe do takve svesti, da je neophodno nositi maske i to je jedan od razloga što i dalje nema publike na stadionima u našoj zemlji.

- Ako možete na stadionu, videli ste slike iz vremena španske groznice, utakmica je bila valjda u bejzbolu. Pre 100 godina, svi na stadionu nose maske. Svi! Slika postoji. Možete i na stadion da odete, samo držite distancu i nosite masku, ali mi očigledno to ne možemo, to je nemoguće u našoj situaciji zaista - rekao je Ivo Udovičić.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

beba

11.12.2020 19:52

I onda isto...

Grga Pitić

11.12.2020 20:44

Ali batice, jasno se vidi da je pre 100 godina na utakmice dolazila gospoda, vidite i kako su uljudno odeveni.. Ne bih više ništa dodao...

branka met

11.12.2020 21:03

Ovo treba da pogledaju "veliki intelektualci" koji govore da je ugrožavanje slobode nošenje brnjica (pristojan svet to zove maskama!). Izgleda da je narod pre jednog veka bio obrazovaniji, disciplinovaniji i razumniji. Danas ova obrazovana lupetala iz, kako sami kažu, finih intelektualnih porodica namerno unose zabunu u narod i pitam se ne rade li oni za Bilija Gejtsa, WHO i vladare iz senke koji imaju za cilj smanjenje stanovništva zemlje na zlatnu milijardu.