Zbog Zvezde odbio bogatije klubove: Garsija
Profimedia.rs
Mateo Garsija potpis ugovora

crvenazvezdafk

Mateo Garsija potpis ugovora, Foto: crvenazvezdafk

Crvena zvezda je dovela superpojačanje, 22-godišnjeg vihornog Argentinca Matea Garsiju koji će već u sredu konkurisati za sastav u Bernu sa Jang Bojsom, u prvom meču plej-ofa.

Iza izjave Zvezdana Terzića, direktora crveno-belih da su "pregovori bili dugi i naporni", zapravo se krije prava triler priča sa srećnim krajem.

Čelnici Crvene zvezde su se u poteru za Garsijom krenuli u velikoj tajnosti, kako bi iz drugog plana dočekali svojih pet minuta i ponudu koja bi Argentinca odvratila od znatno agresivnijih i samouverenih grčkih klubova. Pre svih Olimpijakosa i PAOK-a.
Fudbaler Las Palmasa je kao pozajmljeni igrač sezonu završio u Arisu sa 11 golova na 32 utakmice, što je vrhunski učinak za jedno krilo u nimalo naivnom grčkom šampionatu.

Oštre prozivke navijača AEK-a na račun Partizana i Srbije! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 18.08.2019. 16:19 Na meti AEK-a je pre svega bio PAOK, ali nisu zaobišli ni crno-bele. AEK, Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis Nova pesma navijača AEK-a, posvećena protiv ljutih rivala iz Soluna - ekipe PAOK-a, ovog leta je jedna od glavnih ultras tema u Grčkoj!

Olimpijakos u prvom trenutku proglašava pobedu u borbi za Garsijom, ta priča kao "gotova stvar" pojavljuje se u nekoliko tamošnjih medija. 

Argentinac zahvaljujući potezima Zvezdana Terzića ipak dolazi u Beograd, da se lično uveri u čudo koje se stvara na "Marakani". I pored svega, Olimpijakos i PAOK nastavljaju pritisak, plasira se priča kako je Garsija odbio srpskog šampiona. Međutim, daleko od očiju javnosti, Garsija u nedelju ujutro seda za sto sa čelnicima Crvene zvezde i lično se uverava u ambiciozni projekat crveno-belih. Više ne razmišlja o prilično unosnijim ponudama iz Grčke, vidi šansu da se preko Crvene zvezde dokaže u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Liga Evropa je osigurana, Garsija želi da učestvuje i u prolazu ekipe u grupnu fazu Lige šampiona. Izvori "Alo!" sa "Marakane" opisuju da je fasciniran klubom, ambijentom na stadionu, saigračima. Ubeđen da je napravio potez karijere uz osmeh nazdravlja uz šampanjac sa čelnicima Crvene zvezde. Opremu je već zadužio, jedva čeka trening, još više utakmice sa Jang Bojsom.

Zbog Zvezde odbio bogatije klubove: Garsija

Profimedia.rs

Zbog Zvezde odbio bogatije klubove: Garsija, Foto: Profimedia.rs

Definitivno, Zvezda je dobila još jednog borca koji je spreman da "izgine" za crveno-beli dres.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčki mediji nisu računali na Zvezdu

Alo

Grčki mediji nisu računali na Zvezdu, Foto: Alo

Zvezda je za Garsiju (22) platila španskom klubu 1.800.000 evra, a on će prema nekim informacijama godišnje zarađivati pola miliona evra. Ugovor je potpisan na četiri godine. Kad vidite tog momka na delu, biće jasno - Zvezda će u jednom trenutku moći višestruko da zaradi na igraču koji je ponikao u argentinskom timu Instituto (dve sezone), nakon čega je otišao u Las Palmas, a potom slat na tri pozajmice - u Osasunu, Alkorkon i Aris.

Grčki mediji nisu računali na Zvezdu

Alo

Grčki mediji nisu računali na Zvezdu, Foto: Alo

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom