Derbi
Alo / Marko Metlaš
Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

Kompanija Deportes e Finanzas je sprovela veliko istraživanje širom planete o popularnosti sportskih klubova na Instagramu, a bavili su se i Srbijom. Nikad nije bila tajna da je Crvena zvezda mnogo popularnija od Partizana i da ima mnogo više navijača, kako u Srbiji, tako i van nje, ali su brojke pokazale da je razlika mnogo veća od očekivane. U istraživanju pomenute kompanije ušle su interakcije klubova na Isntagramu u januaru 2020. godine, a brojke su višestruko veće u korist Crvene zvezde u odnosu na Partizan, i to računajući i fudbal i košarku.  

Fudbalski klub Crvena zvezda je ostvario čak 3,07 miliona reakcija preko Instagrama, a večiti rival iz Humske svega 553 hiljade, šestostruko manje. Kad je u pitanju košarka, razlika nije mnogo velika, ali je i dalje u prednosti crveno-beli klub sa 921 hiljadom naspram 852. hiljade. 

Jasno je da je fudbalskom klubu dodatnu popularnost doneo dolazak Dejana Stankovića na mesto šefa struke jer je bivši kapiten reprezentacija izuzetno popularan u Italiji. Kad je u pittanju košarka, nema dileme da je igranje Evrolige mnogo popularnije od Evrokupa, bez obzira što Partizan beleži odlične rezultate u tom takmičenju. 

Komentari (2)

ima ih

20.02.2020 07:34

Ima ih ko g. sto bi nas narod rekao...a da Instagram je merodavan... A kad neko ne koristi Instagram onda se uz te koje koriste dodaju dede babe ai komsiluk bre pa po principu 248 16 itd....

dado

20.02.2020 08:10

Da komsije mi dosad navijale za fk pantelić A otkad Stankovic dodje ma ro je ko igmanski mars.... Potrgase se u prelazu