Zlatan Ibrahimović
AP Photo/Ringo H.W. Chiu
Zlatan Ibrahimović

AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Zlatan Ibrahimović, Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Zlatan Ibrahimović je dobio spomenik u svom Malmeu kao poklon od Fudbalskog sabeza Švedske, a portal sportske.ba je podelio priču o tome kako je ovaj Šveđanin izmaknuo reprezentaciji Bosne i Hercegovine!

PROČITAJTE JOŠ:

Ibrahimović je legenda Švedskog fudbala, odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola, a sve je moglo da bude drugačije!

Ovo je priča kako je 1999. godine mladi Zlatan otkriven!

Snimio ga je Bosanac iz Višegrada koji je potom posao poruku prijatelju u Sarajevu, a ovaj ju je preneo novinaru.

"Ovaj papir mi je dao fotograf u Dnevnom Avazu Zijad Kasapović, a njemu Rasim Suljkić iz Višegrada, trener u Švedskoj. Na njemu su podaci o Zlatanu Ibrahimoviću i Admiru Resuloviću, talentovanim fudbalerima. I kontakt Rasima Suljkića, bivšeg igrača i trenera koji je među prvima prepoznao Zlatanov talenat. Nije bilo "WhatsAppa" i "Vibera", mailovi su tek proradili, ali informacija o čudesnom igraču probila se do Sarajeva. Admir se nikad nije javio i volio bih da znam što se desilo s njegovom karijerom" 

Zlatan je već tada dominirao u Malmeu, ali u Bosni niko nije znao za njega:

"Ako mu pogodiš žicu, čućeš zanimljivu životnu priču. Molim te neka tamo u Bosni saznaju za njega", javio je Rasim Suljkić novinaru.

U BiH medijima uskoro je izašao tekst o Ibrahimoviću kao potencijalnom reprezentativcu, ali se to nije dogodilo.

"Nedostajalo je više upornosti s naše strane, a manje ponosa. Mogli smo ga dobiti za sva vremena s lepom reči, obećanjem da imamo ozbiljne planove sa njim. Nije bila sudbina da zaigra za BiH, a ja znam da sam kao novinar učinio jedino što sam mogao tada - predstaviti ga našoj javnosti kao igrača i zamoliti ga da razgovara s ljudima iz našeg Saveza. Prihvatio je razgovor, ali nije bilo dogovora. Priča je poznata", stoji na samom kraju ovog teksta.

BONUS VIDEO

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja