Mateo Garsija
Printscreen Twitter / FK Crvena
Mateo Garsija, Foto: Printscreen Twitter / FK Crvena

Medijima se prvi obratio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela koji je istakao da je vrlo zadovoljan što je klub uspeo da dovede argentinskog ofanzivca i pored velike konkurencije koju je imao u evropskim klubovima.

- Radi se o igraču koji ima iskustvo igranja u Primeri, Segundi, pa i u Grčkoj gde se prošlogodišnjim partijama nametnuo Crvenoj zvezdi. Igrao je sjajno u Arisu, bio je na meti mnogih evropskih klubova, i drago mi je da se odlučio za nas, jer je on profil igrača kakvog smo tražili. Garsija je krilo koje ima brzinu i može da osvoji prostor, a ujedno se dobro snalazi i na malom prostoru i u fazi odbrane što je vrlo bitno za trenera Milojevića. Verujem da će biti veliko pojačanje i da će prirasti za srce svim navijačima – izjavio je Mrkela.

Ne treba vam bogatstvo, a možete prisustvovati istoriji: Crvena zvezda - Jang bojs!

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 14:56 Još jedna stepenica do Lige šampiona. gužva ispred stadiona "Rajko Mitić", Foto: FK Crvena zvezda FK Crvena zvezda odredio je cene karata za utakmicu plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, koju naš klub igra protiv švajcarskog prvaka, ekipe Jang bojs na stadionu „Rajko Mitić" u utorak, 27.

Novajlija iz Las Palmasa, izneo je prve utiske po dolasku u klub i istakao da je ovo veliki korak u njegovoj karijeri.

- Veoma sam srećan i uzbuđen što sam došao u Zvezdu. U klubu sam već tri dana i utisci su veoma pozitivni. Jasno se vidi da je ovo veliki klub, i drago mi je što ću biti član ekipe i imati mogućnost da doprinesem, te da na ličnom nivou napredujem. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri – rekao je Garsija.

Crvena zvezda u sredu od 21 čas očekuje utakmica protiv Jang bojsa, a Argentinac veruje da će dobiti šansu na tom susretu.

- Imam veliku želju da pomognem ekipi i da se što pre nametnem. Nisam potpuno spreman, jer dolazim nakon predsezone iz Las Palmasa, ali se fizički osećam veoma dobro. Pokušaću da se do utakmice što bolje upoznam sa ekipom i da doprinesem koliko sam u mogućnosti. Trener mi je rekao da je njegova ideja da pomognem ekipi u sredu, ali još uvek ne znam da li ću početi utakmicu ili ću ući sa klupe.

Novi Zvezdin krilni napadač, istakao je da je ideja trenera Milojevića presudila da dođe u naš klub.

- Došao sam ovde sa velikom željom da pomognem ekipi. Dobio sam preporuke od svih u vezi Zvezde, i znam da se radi o velikom klubu. Razgovarao sam sa trenerom, sviđa mi se njegova ideja i zato sam izabrao da dođem. Postojalo je interesovanje Olimpijakosa, ali interes Zvezde je ono zbog čega se ovde. Želim da Zvezdina učešća u Evropi postanu realnost.

Garsija je napomenuo da je veoma zadovoljan onim što je video od crveno-belih u dvomeču protiv Kopenhagena, kao i da se raduje saradnji sa kapitenom Marinom.

- Imamo veoma dobre tehničare i igrače koji su sposobni da zadrže loptu u svom posedu. Igramo svoju igru i imamo sjajan tim. Ekipama koje dolaze u Beograd je veoma teško da igraju, zbog naših sjajnih navijača, a u Kopenhagenu smo pokazali da možemo i na gostovanjima da budemo dobri. Veoma sam srećan što ću sarađivati sa Marinom, on je fenomenalan igrač, i dosta sam slušao o njemu. Radi se o iskusnom igraču sa kojim ću kao i sa svim drugim saigračima pokušati da ostvarim što bolju saradnju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Za sam kraj, Garsija je naveo da je slušao o večitom derbiju, kao i da je srećan što će imati priliku da igra u srpskom šampionatu.

- Od kada sam ovde, svi mi pričaju o derbiju, i znam koliko taj susret znači navijačima. Volim da igram velike utakmice, i jedva čekam da vidim kako će to izgledati. Ne znam mnogo o fudbalu u Srbiji, ali pratio sam Zvezdu u evropskim takmičenjima. Ipak, ovo je novo iskustvo za mene i srećan sam što ću igrati u srpskoj ligi – završio je Garsija i dodao da je broj 11 uzeo zbog uspešne sezone u Arisu.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket