Halid Bularuz
youtube/RTL Late Night met Twan
Halid Bularuz

youtube/RTL Late Night met Twan

Halid Bularuz, Foto: youtube/RTL Late Night met Twan

On je otkrio da je životna drama Halida Bularuza uticala na ceo tim u tom trenutku:

"Njegova žena se porađala pre predviđenog termina. Da je policija bila spremna, on bi stigao u ranije. Nešto manje od sat vremena luda priča se pojavila na internetu da je Halid uhapšen zbog dopinga. Pozvao sam te ljude i rekao im da se nešto drugo dešava, da ne pišu ništa. Svi su poslušali" - priča Jansam tužnu priču Halida Bularuza, tadašnjeg reprezentativca Holandije!

"Gledali smo meč Švedske i Rusije kada smo na vestima videli da beba nije preživela. Nešto se dogodilo toj grupi, sve se promenilo! Van Persi je hteo da krene istog momenta, Najdžel de Jong i Rud van Nisterloj su isto krenuli. Van der Sar je bio u taksiju. On je želeo Van Bastena (tadašnjeg selektora) da dođe i on je došao. Bila je to velika grupa ljudi kojoj je dozvoljeno da uđu u sobu gde je Halid sedeo pored svoje žene. Ti momenti su toliko privatni, a radnici u bolnici su tražili sliku, to je bilo toliko nadrealno!" 

Halid Bularuz je nekadašnji igrač Hamburga, Čelsija, Sevilje, Štutgarta, Sportinga, Brondbija i Fejenorda, a za reprezentaciju Holandije je nastupao na 35 utakmica!

On je izašao na teren nekoliko dana nakon tragične smrti svoje ćerke Anise koja se rodila pre vremena. Tada su njegovi saigrači nosili crnu traku oko ruke na meču protiv Rusije!

Holandija je prikazala odlične partije do tog četvrtfinala, Rusija je prošla u finale posle produžetaka (3:1).