Sofija Milošević i Luka Jović
Instagram/printscreen
Luka Jović

Twitter/FC Real Madrid

Luka Jović, Foto: Twitter/FC Real Madrid

Ponovo je Luka Jović u žiži javnosti, ali ovog puta nije zbog male minutaže kod Zinedina Zidana, već zbog svoje nepromišljenosti da iz Španije, koja je trenutno žarište koronavirusa, u Srbiju kako bi bio na rođendanu devojke Sofije Milošević. Naneo je na sebe bes građana, ali i prijatelja iz sveta fudbala.

Cvele: Zbog njega neću gledati Real

Vladimir Cvetković, bivši generalni sekretar FK Crvena zvezda, kaže za „Alo!“ da mu je Jovićev dolazak u Srbiju u ovakvoj situaciji neshvatljiv.

- Ne mogu da verujem šta je uradio. On ide iz Španije, preko cele Evrope, da bi se video s devojkom!? Neverovatno.

Njegov otac kaže da je dobio dozvolu kluba?

- Pa i da jeste, dolazak u ovoj situaciji je najblaže rečeno neodgovoran. Ali to je njegova odluka, a ja zbog njega više neću gledati Real - poručuje Vladimir Cvetković, legendarni funkcioner FK Crvena zvezda.

Miroslav Ćiro Blažević

Alo/Marko Metlaš

Miroslav Ćiro Blažević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Miroslav Ćiro Blažević je za „Alo!” komentarisao postupak srpskih fudbalera koji su se oglušili o molbu Vlade svoje zemlje da ostanu u državama u kojima trenutno borave.

- Nijedan normalan čovek tako ne bi postupio. Neodgovorno ponašanje. Odmah bih ih poslao u zatvor, momentalno! - rekao je legendarni trener za naš list.

Bogdanović: U mislima samo voljena

- Još pre nekoliko meseci, kada sam u avionu merio vreme koliko traje poljubac Luke i Sofije, rekao sam da je zaljubljen. A zaljubljen čovek ni o čemu ne razmišlja, osim o voljenoj - kaže Rade Bogdanović, bivši fudbaler Atletiko Madrida.

Čapljić: Današnji mladi su luđi

- Moja generacija je bila luda, ali ovi mladi su još luđi! Misle da su najpametniji. Jović je postupio neodgovorno. Nije ga vodila glava, već emocije. Nije svestan posledica po sebe, okolinu, čak i po ugovor koji ima sa Realom - ističe Vlado Čapljić, nekadašnji fudbaler Partizana.

Batak: Kako je napustio Španiju?

- Svakako nepromišljen potez. Pitanje je kako je dobio dozvolu da izađe iz Španije. Čuo sam za još neke primere pevačica i običnih građana koji nisu pregledani na ulasku u Srbiju - kaže Radoslav Batak, trener niškog Radničkog.

Dragan Antić

Alo/M.Metlaš

Dragan Antić, Foto: Alo/M.Metlaš

- Mlad momak, pun para i misli da je iznad države i zakona. Nisam siguran da je shvatio ozbiljnost situacije i mogućih katastrofalnih posledica. I lekari daju vetar u leđa mladima izjavama da im virus ništa ne može, zato se 80 odsto omladine neodgovorno ponaša - poručuje Dragan Antić, trener Dinama iz Vranja.
Dragan Simović, potpredsednik FSS i predsednik FSV:
- Sramota.
Branko Beli Milovanović, fudbalski menadžer:
- Sportisti treba da daju pozitivan primer mladima. Ovo što je Jović uradio neopisivo je i teško prihvatljivo. Nema opravdanja.

Mirko Poledica, predsednik sindikata fudbalera “Nezavisnost”:

- Javne ličnosti su uvek izloženije kritikama, samim tim i sportisti, ali ne treba ih uvek etiketirati na taj način naročito bez konkretnih dokaza. Narod smo koji se ne prediržava pravila, uputstava stručnih lica tako da nikoga izdvojeni slučajevi ne treba za iznenade.
Aleksandar Kristić, fudbalski trener:

- Verovatno momak nije svestan ozbiljnosti situacije pa je neznanje opravdanje. Pozdrav za sve, ljudi čuvajte se!