Siniša Mihajlović
AP Giorgio Benvenuti
Siniša Mihajlović

EPA Giorgio Benvenuti

Siniša Mihajlović, Foto: EPA Giorgio Benvenuti

* Prvi samostalan trenerski posao dobio je u Bolonji u sezoni 2008/09

* Pre više od dve nedelje saopštio da boluje od akutne leukemije

* Podrška stiže iz svih krajeva sveta

Prve prognoze o šansama Siniše Mihajlovića (50) da pobedi leukemiju biće poznate do kraja ove nedelje, piše Informer.

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije od sredine jula nalazi se u bolnici "Santa Orsola Malpigi" u Bolonji, a u narednih pet dana trebalo bi da od lekara dobije prve procene o tome u kom smeru će dalje teći njegovo lečenje.

On trenutno boravi u određenoj vrsti karantina, gde medicinsko osoblje 24 sata dnevno brine o njegovom zdravstvenom stanju, Mihajlović je pre osam dana završio prvu fazu lečenja hemoterapijom.

- Prve prognoze i novi rezultati krvi trebalo bi da stignu do kraja ove nedelje, najkasnije početkom sledeće. Naravno, ne može da se izleči jednom injekcijom, već je to dug proces. Nakon što stignu prognoze, Miha će i dalje nastaviti s terapijama. U bolnici će ostati još neko vreme. Prva faza lečenja hemoterapijom prošla je bez komplikacija, u skladu s očekivanjima lekara - objašnjava izvor Informera

Mihajlović je promenio broj kako ga ne bi uznemiravali, po preporuci lekara:

- Miha je ugasio stari telefon i uzeo novi broj. Čuje se s članovima porodice, najbližim prijateljima i saradnicima iz kluba. Svi njegovi prijatelji, bivši saigrači, ali i veliki broj nekadašnjih rivala, voleli bi sada da ga ili čuju ili posete u bolnici. To trenutno nije moguće, pošto je u bolnici praktično u karantinu i doktori zahtevaju da tako ostane do daljeg. Verovatno ni Siniša ne bi stigao da odgovori svima na pozive i poruke, pošto je dobio podršku i pozive sa svih strana - prenosi Informer.

Arijana i Siniša Mihajlović, Foto: Screenshoot Instagram

Uprkos situaciji u kojoj se nalazi, Siniša nije zapostavio obaveze u klubu. Kako prenose italijanski mediji, on je u stalnom kontaktu sa svojim pomoćnikom i kumom Miroslavom Tanjgom, koji trenutno vodi pripreme Bolonje u Austriji.

Miha je gledao pobedu nad Šalkeom od 3:2, a pojedini mediji na Apeninima preneli su čak da je bio ljut zbog prethodnog poraza na pripremama od Kelna (3:1).

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Nenad Lalatović ne može da obuzda pogled!