FSS
EPA
FSS

EPA

FSS, Foto: EPA

Nakon što se pojavila vest da je Kristijano Ronaldo zaražen koronavirusom tokom reprezentativne pauze, nastala je panika među selekcijama širom Evrope. Međutim, strpnja je ušla i u odgovone u UEFA.

Tek u četvrtak se očekuje pravi haos, kada se svi reprezentativci vrate u klubove i kada se odrade nova testiranja. Ne treba ni pominjati da se već narednog vikenda nastavljaju šampionati u gotovo svim ligama na svetu što je dodatan problem. Letovi, putovanja, korona... jednostvano je sve to teško kontrolisati i zaustaviti.

Nije tajna da će posle slučaja korone kod Kristijana Ronalda, kao i u reprezentacijama Češke i Republike Irske, mnogi klubovi biti ljuti na evropsku kuću fudbala. U Engleskoj je o tome već pisao urednik Independenta Migel Dilejni pre nekoliko dana.

FSS

FSS

FSS, Foto: FSS

- Dok smatram da će domaći fudbal nastaviti da funkcioniše, jer je dokazano da može da se igra, zgusnuti kalendar u Ligi nacija će biti veliki problem. Nema puno prostora za odlaganja i UEFA mora da prihvati činjenicu da forsiranje reprezentativne pauze ugrožava i ono malo klupskog fudbala koji imamo prilike da gledamo - ocenio je Dilejni.

- Potrebno je da reprezentativni fudbal stane na neko vreme, kako bi se zaštitio fudbal - stav je jednog od istaknutih fudbalskih čelnika koji prenosi upravo Dilejni.

PROČITAJTE JOŠ: