skandal povodom nove opreme u Rusiji
AP/Petros Karadjias
skandal povodom nove opreme u Rusiji, Foto: AP/Petros Karadjias

U dve preostale novembarske utakmice kvalifikacionog kruga Evropskog fudbalskog prvenstva 2020. ruski tim neće igrati u novoj opremi.

VEST DANA

Ruski sportisti izaći će na teren protiv timova Belgije i San Marina u opremi u kojoj su započeli kvalifikacioni ciklus, saopštila je pres služba Ruske fudbalske unije, a uzrok je svojevrstan skandal koji je nastao povodom novog dizajna.

Fudbaleri i navijači kritikovali su novu uniformu koju je razvio Adidas. Naime, na rukavima majica igrača ruske reprezentacije, boje domaće trobojnice (bela, plava, crvena) bile su smeštene u suprotnom redosledu i simbolizovale su zastavu Srbije. Kompleti drugih timova su napravljeni pravilno.

Rusija, fudbalska reprezentacija

EPA/Katia Christodoulou

Rusija, fudbalska reprezentacija, Foto: EPA/Katia Christodoulou

Da bi povratili heraldičku pravdu, korisnici društvenih mreža sugerisali su u šali da igrači igraju stalno uzdignutih ruku.

Većina igrača ruske reprezentacije koja nije vezana ugovorima sa ovom kompanijom sportske opreme odbila je da izađe na teren u narednim mečevima u novim majicama.

PROČITAJTE JOŠ:

U RFU je proizvođač imao zadatak da što pre izmeni formu, inače će ugovor o sponzorstvu biti raskinut.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana

 

Komentari (2)

Сергије

13.11.2019 14:12

Коментар је злонамјерно интерпретиран. Они не носе дресове због тог што на њима није Руска застава застава њихове државе а не због тог што је то Српска застава

Stockholm

13.11.2019 18:53

Jesi ti sto si ovo napisao budaletina,oni samo hoce svoju zastavu