Večiti derbi
ALO!/Marko Metlaš
Večiti derbi

ALO!/Marko Metlaš

Večiti derbi, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Posle premeštanja finala Kupa Srbije u fudbalu iz Niša u Beograd, Takmičarska komisija FSS na kraju je saopštila da će se završna predstava u borbi za trofej između Crvene zvezde i Partizana iz bezbednosnih razloga i posle žreba odigrati u srpskoj prestonici i to na stadionu "Rajko Mitić".

PROČITAJTE JOŠ:

OGLASIO SE PARTIZAN POSLE ODLUKE FSS "Proročka vest se obistinila, zabrinuti smo, ali ne i iznenađeni"!

U NIŠU BESNI ZBOG PREMEŠTANJA FINALA KUPA "Trofeji su rezervisani samo za dva kluba, niko van Beograda ne zaslužuje ništa!"

NIŠLIJE OSTALE USKRAĆENE! Finale Kupa Srbije ipak u Beogradu!

Munjevito su usledile reakcije Partizana, a oglasili su se saopštenjem i iz Radničkog iz Niša koji je trebalo da bude domaćin velikog finala. Najglasniji su bili iz redova "crno-belih", koji su odluku nazvali skandaloznom, a Nišlije su u dopisu saopštile kako su ostali bez pola miliona dinara, koliko bi inkasirali od ulaznica. 

Ćinjenice i brojke kažu sledeće: od poslednjih 17 finala Kupa Srbije 12 puta završna predstava je igrana u Humskoj, a dva puta na stadionu u Ljutice Bogdana. Ove sezone, crveno-belo zdanje biće domaćin treći put.

Kup Srbije

Printskrin: FSS

Kup Srbije, Foto: Printskrin: FSS

Ili preciznije: Od sezone 2006/07 i starta Kupa Srbije pod ovim nazivom, na stadionu Partizana se finale igralo sedam puta i to četiri puta uzastopno od  2007. do 2010.

Partizan je šest puta osvajao pehar, Crvena zvezda tri, a jedanput Vojvodina, Jagodina i Čukarički.

 

Komentari (1)

Marko

18.05.2019 22:09

Ha,ha,ha,ha,ha i tu se vidi lopovski klub povezan sa FSS kao dva magneta,sram vas bilo sve u fudbalu....