Zlatan Ibrahimović
Spada(/LaPresse via AP
Zlatan Ibrahimović

Spada(/LaPresse via AP

Zlatan Ibrahimović, Foto: Spada(/LaPresse via AP

Kako ocenjuje trener Milana Stefano Piolo, Ibra se pokazao kao "božji dar" za Milan, dodavši da se na i van terena oseća promena dolaskom napadača.

Ibrahimović je za Milan potpisao kao slobodan agent posle odlaska iz El-Ej Galaksija, vrativši se u klub u kome je proveo dve sezone između 2010. i 2012., pre odlaska u Pari Sen Žermen. Tridesetosmogodišnjaku nije trebalo dugo da napravi uticaj, golom u pobedi 2:0 nad Kaljarijem.

Milan je sada neporažen u tri prethodna meča u svim takmičenjima, nakon slavlja od 3:0 nad SPAL-om u Kupu u sredu, a Pioli je istakao Ibrahimovićev neposredni uticaj.

"Zlatan dokazuje da on nije samo ukras ili statua, već sjajan igrač, koji ima svoj performans na terenu", rekao je Pioli na konferenciji za novinare uoči susreta Milana sa Udinezeom u nedelju.

"Njegov dolazak bio je dar od Boga za ono što pokazuje na terenu i na treningu", navodi trener desete ekipe Serije A.

"Daje sve od sebe kao da je mlad igrač. On je igrač koji ne želi da izgubi nijedan meč. Tako podiže nivo u timu, za to je i potpisan."

Pioli se suočio sa gomilom povreda, ali impresioniran je načinom na koji je Milan igrao od povratka sa zimske pauze.

"Tim mnogo radi. Pronašli smo ravnotežu čak i sa drugačijim sistemom igre. Svi aktivno pokušavaju da izvrše pritisak na protivnika", rekao je Pioli.

"Moramo brzo da osvojimo više bodova. Na San Siru ćemo igrati četiri puta u narednih pet utakmica, uključujući i Kup Italije. Neće to biti presudan period, ali je veoma važno."