Sanogo
ALo! Vladimir Zogović
Sanogo

ALo! Vladimir Zogović

Sanogo, Foto: ALo! Vladimir Zogović

Vezista iz Ekvadora je u periodu od 2006. do 2009. zabeležio 40 nastupa za klub s "Marakane", rešio pitanje je pobednika u večitom derbiju i bespoštedno se zalagao na terenu, zbog čega je postao miljenik najvatrenijih navijača.

- Čast mi je da mogu da preuzmem broj tog igrača i verujem da ću igrati na istom nivou kao i on, a možda i bolje. Ovaj broj je veoma značajan za mene, jer je petica moj srećan broj. Nadam se ću s ovim brojem na dresu uraditi mnoge, velike stvari u Crvenoj zvezdi - rekao je Sakou Sanogo na predstavljanju.

Fudbaler iz Obale Slonovače imaće zadatak da očvrsne vezni red srpskog šampiona.

- Nadam se da ćemo uraditi dosta lepih stvari, kao i da ostvarimo pobedu u derbiju, što je najveća utakmica u Srbiji. Imao sam prilike da igram protiv Partizana, pobedio sam ih kada sam igrao u Jang Bojsu i nadam se da će se tako nastaviti i u Zvezdi. Mislim da je to prioritet, pored osvajanja titule i plasmana u Ligu šampiona. O sebi nisam mnogo pričao, jer nisam pričljiv, a voleo bih da ljudi o meni nauče i sude po igrama i da me tako upoznaju na najbolji mogući način. Poznajem fudbalere Zvezde, imao sam priliku da ih gledam i protiv Jang Bojsa - dodaje momak rođen u Abidžanu.

Sanogo stiže iz Al Itihada, a tokom karijere je igrao sa brojim srpskim fudbalerima, naročito u Švajcarskoj.

- Igrao sam sa mnogo fudbalera iz Srbije. Prvenstveno mislim na Aleksandra Prijovića i Milana Vilotića, kao i na Milanom Gajića (bivši igrač Napretka, a ne sadašnji fudbaler Zvezde). Igrao sam i sa Sulejmanijem, tako da sam upoznat šta je u predstavlja derbi. Imao sam priliku da slušam o Beogradu i Srbiji, ali bih voleo da svojim iskustvom steknem mišljenje o svemu i da naučim nešto više o Zvezdi i Srbiji - zaključio je Sanogo.

Van la Para na transfer listi

Radživ Van la Para je definitivno ispucao sve kredite u Crvenoj zvezdi.

- Po povratku ekipe s prvog dela priprema razgovarao sam sa trenerom Stankovićem o Radživu Van la Pari. On je dobio priliku da radi i da se nametne tokom priprema na Kipru, a na sve je odgovorio nedisciplinom i nezalaganjem. Takav stav Crvena zvezda nema nameru da toleriše i zbog toga neće putovati sa ekipom na pripreme u Antaliju. Biće mu obezbeđen trener sa kojim će raditi samostalno, a stavljen je na transfer listu kako bi već ove zime promenio sredinu - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Za Kanjasa pitaju iz Turske i Rusije

Poznato je da stručni štab srpskog šampiona više ne računa na španskog vezistu Hozea Kanjasa i defazivca iz Brazila Žandera Santanu. Njih dvojica nisu bili deo ekspedicije Zvezde na Kipru koja je odrađivala prvu fazu zimskih priprema.

- Dolazak novih igrača isključivo zavisi od odlazaka. Ima razgovora, naročito za Kanjasa. Reč je o klubovima iz Turske i Rusije - kaže Mrkela.