Kosovo-Engleska
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Kosovo-Engleska

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovo-Engleska, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Novi skandal u režiji šiptarskih zlikovaca. Navijači Fljamurtarija iz Prištine uputili su pretnju svom klubu zbog ideje da na turnir pozove Partizan, a usput su najbrutalnije izvređali srpski narod, koristeći laži i izvrtanje istorijskih činjenica.

Sportski direktor Fljamurtarija Arbinor Morina je izjavio da postoji ideja da se organizuje međunarodni turnir u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali klubovi u kojima je igrao: Priština, Fenerbahče, Nim i Partizan.

Ekspresno se saopštenjem na Fejsbuku oglasila navijačka grupa "Plisat".

- Sportski direktor FK Fljamurtari pozvao je srpski klub FK Partizan da učestvuje na turniru u čast Fadilja Vokrija, koji će se održati na stadionu u Prištini. Dotični je zaboravio rat iz '99. godine, zaboravio je dečake i devojke žrtvovane za ovu zemlju, na veterane, invalide, nestale i sve ono što je nama učinila Srbija pre 20 godina. Umesto da nostalgijom ispunite Jugoslaviju, apelujemo na organizatore da pozovu albanske klubove iz Tirane, Skadra, Korče, Tetova, Skoplja, Dibre, Malezije... Osim što ćete u Prištini okupiti različite delove Albanije, promovisaćete i albanske klubove i povećati broj gledalaca na stadionu, što je nedostajalo poslednjih godina.

- Dok smo živi, nećemo dozvoliti da se takvi turniri održavaju u Prištini. Nikada nećemo zaboraviti one koji su se žrtvovali za našu slobodu. Čak se ni ovaj narod nije promenio, setite se kada je reprezentacija poslednji put bila u Beogradu. Ne lečite komplekse inferiornosti prevazilazeći nacionalni kompleks. Niste više emancipovani ako se ponizite pred Srbijom posebno pred klubovima koji promovišu rasizam protiv Alabanaca kao što je to slučaj sa Partizanom. Molimo vas, ne iskušavajte naše strpljenje - zaključuje se u sramnom saopštenju.