Milan Borjan
Alo!/Marko Metlaš
Milan Borjan

Alo!/Marko Metlaš

Milan Borjan, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Sitne formalnosti koje su odužile potpisivanje novog ugovora između Crvene zvezde i Milana Borjana dali su za pravo pojedinim “navijačima” da njegovu suprugu Snežanu optuže za navodno opstruisanje produžetka saradnje. Sada, kada je obelodanjeno da će sjajni čuvar mreže ostati na “Marakani” još četiri i po godine, tim povodom oglasio se upravo Milan Borjan, koji je sa srpskim izveštačima u Beleku pričao o novom ugovoru, reakcijama, duploj kruni...

Podsetimo, Snežani Borjan su nedavno putem Instagrama stizale preteće poruke zbog toga što je, navodno, odvraćala supruga od ideje da karijeru nastavi na “Marakani”.

Milan Borjan

Alo!/Marko Metlaš

Milan Borjan, Foto: Alo!/Marko Metlaš

"Mnogo teško mi je palo, kao i celoj mojoj porodici. Mislim da nismo to zaslužili. Ipak sam ostavio srce na terenu. To nije bio napad na moju suprugu, već direktno na mene. U poslednjih desetak dana prošla je kroz mnogo stvari, ali je bila jaka, stala uz mene. Uvek mi daje podršku. To je sramota, ali to su ljudi koji sede kod kuće, nemaju šta drugo da rade. Samo komentarišu postove, tekstove... To i nisu pravi zvezdaši jer oni pravi znaju koliko sam ja dao klubu i klub meni. Većina njih su znali da ću da ostanem. Velika sramota. Pravi navijači dolaze na utakmice, a oni treba da se zapitaju šta rade u životu", počeo je priču Milan Borjan.

Golman reprezentacije Kanade ostaće na “Marakani” do 2023. godine.
"Mnogo se pričalo o tome u prethodnih nekoliko meseci. Pisalo se svašta i po društvenim mrežama. Prvi deo razgovora smo imali tek kad smo se vratili sa Kipra. Dogovarali smo se oko nekih sitnijih detalja. Sada sam u Turskoj pričao sa Zvezdanom Terzićem i sve smo dogovorili. Produžili smo ugovor na četiri i po godine i veoma sam srećan zbog toga. Završiću karijeru u Zvezdi. Na putu smo da osvojimo duplu krunu. To mi je cilj. Kao i da narednih godina redovno igramo Ligu šampiona", rekao je Milan Borjan.
Srbin rodom iz Knina kaže da se na takav potez odlučio zbog porodice.
"Zvalo me je mnogo ljudi. Razgovarao sam sa nekoliko klubova, ali sam ipak sa Zvezdom ostvario najveći uspeh. Zbog toga sam celu ovu priču hteo da završim ovde. O tome sam i pričao sa direktorom Terzićem. Iskreno, više mi se nije dalo da se selim iz zemlje u zemlju. Sa porodicom bih opet morao da se navikavam na novi život, a u Beogradu nam je lepo. Moja supruga je bila za to da ostanemo", dodaje sjajni golman.

Maštam da branim na Mondijalima

Borjan kaže da mašta o tome da brani na Svetskom prvenstvu 2022, odnosno onom 2026. čiji je jedan od domaćina upravo Kanada za koju on brani. - Videćemo, sve zavisi od zdravlja, meni je ambicija da 2026. igram na Mondijalu, pošto su Kanada, SAD i Meksiko domaćini. Želim da branim, daću sve od sebe. Ipak, sve zavisi od zdravlja. Ali, više bih voleo da se prvo plasiramo na Svetsko prvenstvo 2022, mislim da imamo velike šanse - kaže iskusni golman.

Jedan od motiva za produžetak ugovora sa Crvenom zvezdom jeste da nastavi tamo gde je stao prethodne dve sezone.

"Mnogo mi znače uspesi koje smo ostvarili. Zvezdaška javnost je dugo čekala na ulazak u Ligu Evrope, pa u Ligu šampiona. Ova ekipa je napravila prelepu priču i treba samo da nastavimo. Nadam se novom ulasku u Ligu šampiona i da ćemo opet da obradujemo navijače. Pričao sam sa mnogo saigrača i svi su zadovoljni, čestitali su mi što ostajem. Postoji veliko zajedništvo, bratstvo među nama. To treba da se zadrži i zbog svega toga smo ove rezultate i postigli."

Milan Borjan

Alo!/Marko Metlaš

Milan Borjan, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Borjan se osvrnuo i na nedavnu utakmicu sa Ludogorecom, koju je njegova ekipa dobila sa 3:1. Iako prijateljski meč, pobeda svakako prija, naročito protiv bivše ekipe.

- I mi i oni smo na pripremama, tako da taj meč ne može da bude merilo. Njima je to bila generalna proba pred prvenstvo. Imamo još dve utakmice i gledamo da ih pobedimo. Ne mislim da je Ludogorec bio najjača provera. Poštujemo sve protivnike. I Rabotnički i Maribor su ozbiljne ekipe i nećemo ih olako shvatiti, već ćemo ući sa željom i voljom da pobedimo kako bi ostavili što bolji utisak na pripremama", priča Borjan i dodaje kako je održao lep odnos sa nekadašnjim saigračima.

"Svi su mi čestitali na Evropi prošle godine, na Ligi šampiona u ovoj sezoni, na dobrim partijama, rekli su mi posle utakmice da smo preozbiljna ekipa. To i ja mislim, rekli su "svaka čast, srećno", i ja sam njima poželeo sreću. Tri godine sam bio sa tim momcima, lepo je iskustvo odatle, baš su svi komentari pozitivni."

PROČITAJTE JOŠ:

Borjan je izdvojio i par reči o velikoj časti koja mu je ukazana, a to je kapitenska traka Crvene zvezde.

"Presrećan sam zbog trake. Već imamo tri kapitena, Milijaša, Vujadina, Žuleta... A tu je i Gobelja i drago mi je što sam deo četvorke. U Ludogorecu nisam dobio priliku, takva je bila situacija, ali Bože moj, posle lošeg dana dođe bolji."

Za kraj, naravno, poruka za navijače koji ga smatraju članom familije.

"Prezahvalan sam im za sve od prvog dana. Dali su mi podršku i nema boljih navijača od njih. To su pokazali mnogo, mnogo puta, i u Superligi, Ligi Evrope i Ligi šampiona. Išli su i na gostovanje, i samo neka tako nastave. Ova ekipa pomera sve moguće granice."