FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

Foto: FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Ovosezonski prosek godina tima je 25,1. Najstariji u ekipi je Milan Borjan koji će 23. oktobra proslaviti 33. rođendan, dok je godinu od njega mlađi, još jedan Zvezdin golman - Zoran Popović.

Najmlađi u ekipi je Marko Lazetić, napadač rođen 2004. godine, a osim njega registrovana su još dva omladinca, sedamnaestogodišnjaci Marko Ćopić i Mateja Bačanin. Uz to, Crvena zvezda ima još šestoricu fudbalera koji imaju manje od 21 godine i koji se uklapaju u pravilo Superlige o „bonus“ igračima, to su - Veljko Nikolić, Njegoš Petrović, Željko Gavrić, Nikola Krstović, Strahinja Eraković i Andrija Radulović.

Tim koji je Vladan Milojević predvodio prošle godine u Ligi šampiona je imao prosek godina 26,6. On je tada registrovao ukupno 23 fudbalera, a najmlađi su bili Aleksandar Stanković, golman rođen 1998. godine i Njegoš Petrović, koji će ove sezone pod komandom Dejana Stankovića biti "najiskusniji među najmlađima", s obzirom da je zabeležio 300 minuta prošle godine u najelitnijem evropskom takmičenju. Najstariji je bio španski internacionalac Hoze Kanjas, fudbaler rođen 1987. godine.

Prosek godina u prvoj sezoni Lige šampiona posle dužeg vremena bio je 25,7. Milojević je u sezoni 2017/18 prijavio ukupno 28 fudbalera, a najstariji je tada bio tridesetšestogodišni čuvar mreže Nemanja Supić. Najmlađi je bio trojac tadašnjih omladinaca - Aleksa Terzić, Dejan Joveljić i Strahinja Eraković. U sezoni 2017/18 prosek godina bio je 25,5, a tada je osim Supića, u ekipi bio i tridesetpetogodišnji Dušan Anđelković. Najmlađi licencirani fudbaleri bili su Uroš Račić, Luka Adžić, Luka Ilić i Dejan Joveljić.

PROČITAJTE JOŠ: