Milan Borjan
Profimedia
Karlo Bartolec

Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix v

Karlo Bartolec, Foto: Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix v

Hrvatski fudbaler iz Kopenhagena Karlo Bartolec smatra da je penal serija protiv Crvene zvezde neregularna zbog loših uslova na terenu, ali i priznao da je golman Milan Borjan branio utakmicu života.

Bartolec, koji je pred revanš u Danskoj kritikovao sastav Vladana Milojevića rečima da je prosečnog kvaliteta, bio je jedan od tragičara jer je propustio da realizuje penal za trijumf Kopenhagena, pre nego što je pogodio Radovan Pankov, a Borjan odbranio udarac Jonasa Vinda.

"Razmišljao sam dugo, ali to je sastavni deo fudbala. Bio sam u prilici da odlučim utakmicu, ali sve se događa sa razlogom. Mogao je i Ndoje pre mene. Zaboravićemo ovu utakmicu i idemo dalje", rekao je Bartolec za "Sportske novosti".

"Zašto da vam se pravdam?" Upitali ga ZA GOSPOĐICU S KOJOM SEDI! Sramni su

AUTOR: Espreso/S.M. DATUM I VREME: 15.08.2019. 22:20 Ne mogu da prežale ispadanje. Savo Milošević, Foto: Alo/Marko Metlaš Strateg crno-belih imao je šta da poruči crno-beloj javnosti posle prolaska njegovog tima u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bartolec dodaje da je bio uveren da će dati gol iz penala i biti heroj Danaca.

"Zacrtao sam da ću šutirati dole levo. Golman je otišao na drugu stranu, nije mogao ništa, ali mi je noga proklizala u blatu i lopta, koju sam hteo uputiti dole, odletela je gore. Stajna noga mi je propala. Penale je odlučilo katastrofalno blato na penalu, ceo dan je padala kiša, uveče stala, ali je baš na toj tački bilo sve uništeno. Čak šestorica izvođača šutirala su preko gola. Ne znam li se to ikad dogodilo. To nije regularno, ne znam zašto nismo bili na drugoj strani".

On je čestitao Crvenoj zvezdi i golmanu Borjanu na odlično odrađenom poslu, pre svega u odbrani.

"Borjan ih je spasavao. Pojednake smo ekipe, imali smo domaću publiku i dobru atmosferu, ali neko je morao da izgubi. Idemo sad da uđemo u grupe Lige Evrope", dodaje Bartolec, uz konstataciju da su svi tužni, ali da eliminacija od Zvezde nije katastrofa.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, Kopenhagen je morao da trijumfalno privede meč kraju jer je sat vremena imao igrača više.

"Borjan je branio sve što je išlo u gol, svaka mu čast, odigrao je utakmicu života. Pokazao se i na jedanaestercima jer zaustavio je čak tri", zaključio je on.

Crvena zvezda će za Ligu šampiona igrati protiv Jang Bojsa, a Kopenhagen protiv Rige za Ligu Evrope.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!