Milan Mitrović
Alo/Miloš Topalović
Milan Mitrović

Alo/Miloš Topalović

Milan Mitrović, Foto: Alo/Miloš Topalović

Milana Mitrovića većina ljubitelja fudbala pamti kao štopera Partizana. Ipak, najpre se preko Zemuna i Rada obreo se u turskom Mersinu. Imao je samo 23 godine.

- Ambiciozan klub u kome sam proveo 4.5 godine – priseća se Mitrović - Kasnije je usledila finansijska kriza, prešao sam u Partizan, a Mersin je pao u treću ligu. Polako se stabilizuje i uzdiže.
Proveli ste godinu dana u Humskoj?
- Lep i značajan period. Stekao sam novo iskustvo, upoznao sjajne ljude, stekao nove prijatelje. Evo i tokom boravka u
Antaliji iskoristio sam priliku da se nađem i popričam sa Ostojićem i Miletićem. Drago mi je da se Pavlović razvio u sjajnog igrača, a tek je počeo da stasava kada sam bio u crno-belim redovima.
Usledio je povratak u Tursku?

- Adana Demir je bio novi izazov. Prošle godine nismo uspeli da se plasiramo u Superligu, a sad se nadamo da ćemo se dokopati bar baraža. Dobro se kotiramo, imamo ambicioznu upravu, solidan tim sa Šenom i Zenginom u napadu i veliku podršku. Imamo
armiju navijača pošto je grad iz koga dolazimo među pet najvećih u Turskoj. Tim je formiran prošle godine, stabilizovali smo se i cilj je da se klub, posle dve decenije, nađe rame uz rame sa turskim velikanima.
Nema puno srpskih igrača?
- Nastupila je oseka. U drugoj ligi je još samo Marko Milinković koji je iz Eskišehira prešao u Giresun i par poznatih u eliti. Čekamo
bolje dane.

Avantura

Mitrovići u Srbiju dolaze na odmor isključivo avionom. Jednom prilikom Milan se odvažio da automobilom krene iz Mersina. - Jednom i nikad više! Putovao sam 16-17 sati sa pauzama i zaista je to ogroman napor. Posle toga više nisam ni pomislio na takvu avanturu – iskren je Mitrović.

 

Možda im pomognete ako postanete menadžer?!

- Razmišljam o tome. Poznajem jezik, ljude, prilike… Bio bi dobra spona. Ipak, planiram da igram još 4-5 godine pa tek onda se bacim na druge poslove, sigurno u svetu fudbala.

Život u Adani?

- Prezadovoljan sam kao i moja porodica. Predivan grad sin Luka (5) i ćerka Hana (2) pre podne idu u internacionalni vrtić gde uče engleski, popodne turski jezik, a u kući pričamo srpski! Jezici u veliko bogatstvo, rado idu u vrtić, a ukoliko budu zainteresovani za sport sigurno ću ih podržati.

Ima li još Srba u Adani?

- Sreo sam par porodica, uglavnom poreklom iz Bosne. Upoznao sam devojku koja je profesor na fakultetu, zamenica direktora
bolnice je sa Balkana.. Družimo se, pričamo, kafenišemo…
Mirtovići porodično letuju u hotelima gde se Milan često priprema Prošle godine bili su u Kalisti, a da li ga rodbina,
prijatelji… kontaktiraju tokom leta da im pronađe smeštaj ili bar preporuči neki hotel.
- Ranije da, sada manje. Nije to lako. Najbolje je preko turističkih agencija pošto je sve organizovano.