Bogdan Planić potpisao za Vošu
fk.vojvodina.rs
Bogdan Planić potpisao za Vošu

fk.vojvodina.rs

Bogdan Planić Foto: fk.vojvodina.rs

Srpski internacionalac Bogdan Planić, štoper rumunskog FCSB, nekadašnje Steaue, dospeo je u velike neprilike posle sukoba sa prvim čovekom kluba Điđijem Bekalijem oko isplate plata za vreme pandemije korona virusa. Naime, Srbin se našao u grupi fudbalera koja je inicijalno odbila smanjenje zarada za 50% tokom pandemije, a zatim je pre nego što je napustio Rumuniju ipak potpisao takav sporazum. 

Ugovor snažnog štopera ističe na leto, uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu na obostrano zadovoljstvo. Za njega bi sigurno bilo najbolje da se ugovor ne produži, pa da kao slobodan igrač potraži novu sredinu.

U prethodnom periodu pisalo se po medijima da su za usluge pouzdanog štopera zainteresovani Ajntraht i Fenerbahče, a mnogi navijači Crvene zvezde bi voleli ponovo da ga vide u dresu aktuelnog srpskog šampiona za koga je odigrao pet mečeva u sezoni 2014/15.

Kao i širom Evrope (osim Belorusije), sva fudbalska takmičenja u Rumuniji su prekinuta, a to je jedna od najteže pogođenih zemalja na Balkanu pandemijom korona virusa od koga je obolelo preko 1.800 ljudi, a preminulo je do nedelje uveče njih 43.