Ronaldo i Robi Rajan
youtube/SPORT HOUSE
Ronaldo i Robi Rajan

youtube/SPORT HOUSE

Ronaldo i Robi Rajan, Foto: youtube/SPORT HOUSE

Legenda Čelsija i nekadašnji igrač-trener Milvola, Denis Vajs, tražio je od Robija Rajana da čuva portugalsku mladu nadu, Kristijana Ronalda.

Čak 15 godina. je prošlo od te utakmice, a Junajted je tada slavio sa ubedljivih 3:0. Strelci za ''crvene đavole'' bili su Rud van Nistelroj i u tom trenutku, vunderkid Kristijano Ronaldo.

Od tada se mnogo toga promenilo. Ronaldo je proglašen za najboljeg igrača plante nekoliko puta, a igrač koji ga je tada čuvao danas jedva ima da preživi.

PROČITAJTE JOŠ:

Robi Rajan se danas kao fizikalni radnik u jednoj londonskoj firmi bori da preživi, a za lokalne medije se prisetio kako je to izgledalo davne 2004. godine.

 ''Mogao sam ga tada rešiti u prvih 3-4 minuta. Lopta je bila iznad zeljme, a ja sam mogao klizećim startom da iznesem i njega i loptu sa terena,'' počinje priču Robi i nastavlja.

 ''Mnogi me danas pitaju da li sam zaista čuvao Ronalda, a ja im samo kratko odgovorim sa probao sam,'' uz osmeh konstatuje Englez i dodaje.

 ''Koliko sam tada bio popularan sećam se da su mi dolazili sa jednog pornografskog kanala i nudili mi 10 000 funti kako bi samo stavili reklamu na moj dres, ali klub mi to nije dozvoli. ''

Posle svega završio je u Bristolu, a način transfera će najviše da oduševi igrače "Fudbal menadžer".

''Istina je. Sin od jednog skauta na popularnoj igrici "Fudbal menadžer" je video da mi uskoro ističe ugovor, pa je odmah pozvao trenera kako bi stupio u kontakt sa mnom. Da me taj mali nije primetio, ko zna šta bi bilo od moje karijere. ''

Posle neuspešne karijere u Bristolu koja se okončala 2007. godine, ovaj levi bek je pokušao da pronađe formu u nižerazrednim klubovima poput Veling junajteda, Ašford tauna, Fišer atletika, ali nije mu pošlo za rukom. Samo godinu dana kasnije odlučio je da se povuče iz profesionalnog fudbala.